Отговор: Уреди за готвене на пара
Купих Philips. Има отделение за подправки и по-голяма купа за ориз. Засега приготвихме само картоф, пащърнак и микс от зеленчуци "Президент". Вкусът е по - различен. Доволен съм. След като си изтече времето на съответната програма (риба, зеленчуци, картоф, месо и ориз май бяха) автоматично минава на опцията за запазване на храната топла. Има звуков сигнал.
-------------------------------------------
Купите са от прозрачна пластмаса и противно на очакванията въпреки, че се запотяват все пак има достатъчна видимост вътре. Уреда е на три етажа и когато напълня първите два на програма за 25 минути парата значително по- бавно прониква до третия етаж и там зеленчуците остават сурови, особено ако не са се размразили напълно. Всяка купа побира около 1.2-1.5кг. картоф нарязан на по-големи кубчета /като за яхния/. На съответната програмата /само на един етаж съм пробвал - 1.2кг./ т.е. 25мин., от вода на стайна температура, си се сваряват напълно.
В събота светна индикацията за накип. Напълних резервоара, според указанията, с бял оцет, но 6%, а не 8%, както пише в книжката. Сякаш си изчисти добре, но понеже е оцет стаята се изпълни с неприятна миризма, а изпарения дразнят носа и очите т.е. добре е да се изчака в друга стая и след това да се проветри добре. След тази процедура останалия оцет беше почистен, уреда подсушен и го пуснах празен на 10 мин. с вода, за всеки случай. Не оставя следи от оцет или привкус на такъв при приготвяне на храната след това.
P.S. Надявам се поне малко да съм полезен на онези, които четат постовете, а не да само да пиша сам на себе си.
Твоя ще е големичък уред - щом събира по 1.5кг картофи на купа.... Я дай модел да го разгледам
Цитат:
Първоначално публикувано от
myrfi12
Купих
Philips...
Всяка купа побира около 1.2-1.5кг. картоф нарязан на по-големи кубчета /като за яхния/.
Колко е голям-не знам. На мен ми изглеждат долу горе еднакви на външен вид.
1,2кг. необелени картофи побира и остава място. Предполагам, че може да се доближи до 1,5кг. То си зависи и колко големи са кубчетата картоф. Buy the Philips Pure Essentials Collection Уред за готвене на пара HD9140/91 Има и голяма купа за задушаване на ориз, но все още не сме я пробвали. Дъната на купи 2 и 3 се отделят, могат да се измият отделно и са от по-гъвкава и дебеличка пластмаса. Всички имат отделения за яйца.
Пуснал съм тема за Оризовари - ако някой има интерес.. :)
Трябва и аз да взема на жена ми някакъв такъв уред с много функции, че вкъщи има супер много уреди, които само заемат място.