Проблем с индукционен котлон Gorenije
Здравейте,
вчера забелязах че когато сложа тиган/тенджера на котлона (индукционен) започва през точно определено време (като цикъл) да издава един звук наподобяващ на този който се чува като се минава покрай трафопост (чува се тока , дето се казва).
Преди не ми е направило такова впечатление , интересното е че го прави на всеки горе долу 3 секунди, чува се за 1 секунда, след това спира и след 3 секунди отново.
Това което видях е че котлона е леко надраскан ,има една драскотина и тя е около 1 мм. Дали това е проблема, може ли котлона да се ползва така или да се свържа с гаранцията ?
Благодаря предварително.
п.с Прилагам видео в което може да видите и чуете проблема (ако има такъв).
https://youtu.be/HXGZM0dBMq4
Отговор: Проблем с индукционен котлон Gorenije
Ужас, и това ми било маркова техника. Тия Горенье се сриват постоянно и стремглаво надолу. Търси си гаранцията, този брум и високочестотното пищене не са нормални. Допусими са леки шумове но това е прекалено според мен.
Със същия сме в къщи от около 2г ,но не съм чувал такива звуци да издава. За съжаление не мога да кажа дали е проблем с уреда или не е.
Gorenje никога не са били "маркова техника"! А за актуалните модели на перални и готварски печки въобще не ми се коментира.
Търсете си гаранцията!
Почти нормално е да се чува като траф. Принципа е същият.
При моят котлон е с по-ниска честота. По-скоро бръмчи.
По-ниските мощности така се постигат -работи/ не работи през интервал.
Намотката дето излъчва се е поотлепила малко и вибрацията и звука се усилва.
Аз имам едно менте индукционен и единственото което се чува е шума от завирането на водата. Намотката какво да и се отлепи, като няма нищо залепено? Обикновена намотка навита на едни дистанционери.
Вие се радвайте, че като пуснете вентилатора на фурната не дрънчи цялата ламарина на печката! Те това е "качеството" на Gorenje.
Пиша за току-що разопакована печка с празна фурна и извадено чекмедже.
За тази аномалия и аз чух на живо ... Моята започна (чисто нова на няма и 3 месеца, ползвана 5-6 пъти) да дрънчи на ламарина но сега се оправи. И за нея л ида търся гаранция... тия горение наистина са много ЗЛЕ !!!...