Лаптоп - мнение и консултация?
попадна ми този лаптоп линка към него е: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...nuID=1&LanID=9
ще ми се да ми кажете, дали си заслужава? каква ви е оценката и мнението за марката елитгруп, спец. мнение за процесора, по-добър ли е от семпрон 64бит (аз мисля, че е много по-добре) мисля, че видео картата е трепач, а какво е харда пата, това не ми е ясно? другите му екстри как са? да го купувам ли? дайте си мнението с отзив ;)
благодаря много за мнението!
Re: Лаптоп - мнение и консултация?
Със сигурност процесора е по-хубав от Семпрона,най-малкото заради кеша.
HDD PATA = Paralel ATA, т.е. обикновения конектор с многото пинчета. За SATA предполагам знаеш.
Според написаното в сайта лаптопа поддръжа и двата вида харддискове ....
Иначе като цяло машинката е с доста добри параметри, но все пак зависи и от цената.
Аз мисля че този е по-добър като съотношение цена и параметри.
http://www.bglaptop.net/-1500-2500-/...eForceGo-7300/
абе по параметри хич не е по - добър :) като изключим процесора , на чиято марка особено за лаптопи не съм мн . фен , а и цената му е по дебела !!! Този Елит Груп съм му хвърлил око , и много хора ме питат за него но незнам какво да им кажа : на външен вид изглежда доста прилична машинка , а и си го харесах и заради цената , до нас на промоциика е 1300 лв , не съм сигурен само за картата 6800 г о - на коя десктоп карта би саравнявала и дали и е собствена паметта (не пише нищо за турбо кеш) ако някой има повече инфо да пише - саамо марката ме е спряла досега да не си го купя , ако някъде може да се прочете всички компоненти кои марки избора ще е по лесен
Цитат:
Първоначално публикувано от eror
не съм сигурен само за картата 6800 г о - на коя десктоп карта би саравнявала и дали и е собствена паметта (не пише нищо за турбо кеш) ако някой има повече инфо да пише
Specifications
performance class: 1
series: GeForce Go 6000
codename: NV42M
pipeline: 12 pixel-pipelines and 5 vertex-pipelines
clock: chip: 450 MHz, memory: 550 MHz
memory: DDR3, bus: 128/256 bit
directX: 9c, Shader Model 3.0
manufacturers site: product page
application area: big and heavy notebooks
Benchmarks
3DMark01: 23800 points
3DMark03: 11000 points
3DMark05: 4100 points
На двата ти въпроса, отговор от сайта на производителя:
Цитат:
NVIDIA introduces the GeForce® Go 6800, the first notebook PC graphics processing units (GPU) based on the widely acclaimed GeForce 6 Series of desktop GPUs
Цитат:
TurboCache Technology
Combines the capacity and bandwidth of dedicated video memory with dynamically allocated system memory to dramatically turbocharge performance.