Лаптопи по поръчка - ниско бюджетни
Въпросът ми е за кои фирми сте чували че си 'знаят работа' и сглобяват 'работещи' лаптоп-и (имам предвид копмании на които не плащаш името - Dell, HP, Lenovo). За сега визирам Плесио и тяхната Turbo-X серия лаптопи и Ресет. Има ли някой опит със тях и как стоят нещата със сервиз и така нататък. Абе въобще заслужава ли си да се занимаваш...
Re: Лаптопи по поръчка - ниско бюджетни
Няма съществена разлика в цените м/у "маркови" и асемблирани с шасита. Престижио, най-големия бренд, използващ шасита + каквото искаш е на цени съвсем близки до другите марки. Удобството е, че можеш да избереш какви компоненти ти трябват точно, а не да се придържаш към гамата на производителя. Специално на Асбис и Престижио, гаранцията няма как да не е добра.
Ако искаш по-евтино - ако става въпрос за по-голяма бройка - над 30бр е най-добре с директен внос от Китай. Ако не си се занимавал с това ще ти е трудно, можеш да се обърнеш към някой вносител /аз също мога да ти помогна/, реално можеш да гониш цени от порядъка на $500-550+ДДС за читав лаптоп с 14 или 15.4 матрица, с културна конфигурация - хдд около 80ГБ, 512-1ГБ памет, целерон М 1.6-1.8Гхц, двд записвачка. Подобно с 12" ако трябва мобилност - със $100-150 нагоре.