Laptop с качествено аудио !!!
Здравейте, мой приятел скоро ще си взима лаптоп .. нещата обаче са малко странни.
Най много лаптопа ще бъде използван за аудио източник!
Сваля от нета концерт с DTS звук ... свързва си лаптопа към рисивъра ... И ТЕ ТАКА!
Сега питанката е .. има ли на нашия пазар лаптопи със стандартен оптичен аудио изход ?!
В общи линии яка машина не му е нужна - момчето е скарано с компютрите и ги мрази от дън душа . Та и селерон ще му свърши работа .. ще се ползва за ровене в нета .. слушане на музика и гледане на филми !
Изискванията са следните
1- оптичен или коаксиален цифров аудио аут! - най важнното !!!
2- хубав тв аут ... може и S видео .. но 4 пиново .. и добро! Най - добре е hdmi .. но става много скъпо .. а не му се дават пари ...
3- хубава двуслойна двд писачка
4- мощна батерия
5- безжичен нет
6-Евтин!!!
Та така .. не му трябва як процесор ... терабайти рам и т.н.
Знам, че много по-лесно е да се направи една десктоп система с хубава М аудио звукова карта и т.н. ... ама момчето иска ултра компактно да е ...
Абе .. мътна и кървава ...
Давайте сега да мислиме какво може да се наммери дето да отговаря на условията и да е докъм 1300 лв макс!
Благодарско !
Re: Laptop с качествено аудио !!!
ами намираш му един обикновен лаптоп и му слагаш една външна creative карта на ExpressCard слот и си готов ;)
Има такива нотбуци -само че носят името Sony Vaio , само дето не са евтини
А ако търсиш нотбук с 2 ядрен процесор , 2 гигабайта ртам , 7600 видео с 5 часова батерия , HDMI ,SPDIF и поне 15" и 120 гб хард се приготви поне за 2500лв
А а ко го намериш за по-евтино ( около 1200 ) вземи и на мен един
И за мен също един Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Има такива нотбуци -само че носят името Sony Vaio , само дето не са евтини
А ако търсиш нотбук с 2 ядрен процесор , 2 гигабайта ртам , 7600 видео с 5 часова батерия , HDMI ,SPDIF и поне 15" и 120 гб хард се приготви поне за 2500лв
А а ко го намериш за по-евтино ( около 1200 ) вземи и на мен един
Малко неясно ми е на мен : Цитат:
Първоначално публикувано от Evlampio
Здравейте, мой приятел скоро ще си взима лаптоп .. нещата обаче са малко странни.
пък после: Цитат:
Първоначално публикувано от Evlampio
В общи линии яка машина не му е нужна - момчето е скарано с компютрите и ги мрази от дън душа .
Мобилност и гледане на филми са две коренно противоположни неща...ако ще го нови напред назад и ще го включва тук и там...това е друг въпрос...мисля че с малко ровене може да се докопа до нещо компактно и горе долу с добри характеристики...иначе за Сонитата съм 100% съгласен
Май намерихме точно каквото ни трябва
http://plesio.bg/product.php?product...§ion_id=28
С това всичко би трябвало да е на 6 :ole
Все пак някой ползвал ли го е ?
Не виждам какво различно от SPDIF изход ти трябва ...
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Не виждам какво различно от SPDIF изход ти трябва ...
присъстващ в повечето нови лаптопи, с изключение на най-най-евтините...