въпрос за лаптоп в автомобил
Здравейте, възнамерявам да закупя преносим компютър за работа, но ми се иска да го използвам и като преносимо забавление за дъщеря ми. Особено в колата, когато я хваща "секлета" :taz и се чуди какво да прави. Въпросът ми е дали има опасност да се повреди хард-диска от сътресенията по пътя/естествено в работещо състояние/.
Благодаря за отговорите предварително. :bravo
Re: въпрос за лаптоп в автомобил
Никакви проблеми няма да има с твърдият диск , той е направен да издържа на вибрации. Не случайно в компютрите за коли слагат дискове за преносими компютри.
Тогава се насочи към закупуването на таблет-пс или конвертируем лаптоп-таблет ( нормален лаптоп с възможност екрана да се извърти на 180 градуса и да се положи върху клавиатурата превръщайки се в таблет )
http://www.microsoft.com/library/med...igate_fig2.jpg
Добре е да огледаш модела, който купуваш да е със странично въвеждане и отвеждане на въздуха на охлаждането ( има доста такива ) защото поставянето на колене или на някоя мека подложка води по невнимание до запушване на циркулацията на въздуха през процесора и чипсета ( при повечето модели е със вход отдолу ), което ще води до прегряване. Можеш да помислиш и за закрепване на таблета за гърба на някоя от предните седали ( ако дъщеря ти седи предимно отзад ) с колани - продават се подобни приспособления. Така си спестяваш възможността при някой по остър завой да му събираш чарковете.
Какво ще прави дъщеряти на този лаптоп? Ако ще гледа филмчета има по-добри офети, ако ще играе игрички, ще е малко неудобно така или иначе...Като цяло ако детето е малко не е добър съвет да се оставят играчки с които си вършиш работата в шугави ръчички :)
Дъщерята достатъчно ли е голяма добре да го държи и опази при рязко спиране или рязък завой/маневра? Ако гледа филмчета и здраво държи с двете ръце - добре, но ако трака по клавиатурата - няма как да го опази колкото и да е голяма.
За филми/ТВ в колата - можеш да хвърлиш едно око на тази тема, ще ти излезе 4 пъти по-евтино и от евтин лаптоп: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33724.0.html
Ако все пак си вземеш лаптоп - добре е да си вземеш за колата и такъв инвертор 12/220V споменат и показан на снимка в темата. Така няма да разчиташ само на заряда на батерията му.