Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"
Аз от един месец имам 150-ка и днес за втори път умира.
Просто не ще да се стартира.
Първия път ми казаха че са му префлашнали биоса (бяха ми сложили най-старата версия от от сйта на ацер), да видим сега какво ще ми кажат.
Интересното е че тука на работа имаме още един 150 който не е мръднал.
Явно моя е дефектен нещо, от доста време се занимавам с компютри и не ми се е случвало до сега на някой да му се прецака биоса без причина.
Цитат:
Първоначално публикувано от odar
Аз от един месец имам 150-ка и днес за втори път умира.
Просто не ще да се стартира.
Първия път ми казаха че са му префлашнали биоса (бяха ми сложили най-старата версия от от сйта на ацер), да видим сега какво ще ми кажат.
Интересното е че тука на работа имаме още един 150 който не е мръднал.
Явно моя е дефектен нещо, от доста време се занимавам с компютри и не ми се е случвало до сега на някой да му се прецака биоса без причина.
това е един от специалните "бонуси" на etermark :))
можеш да се обърнеш директно към него (оставил си е сайта човека), защото надали някой друг в България разбира повече... все пак той го е правил... ;)
Дам имах същия проблем купих си го и на петия ден черен екран и не зарежда ништо ... смениха ми го веднага, този път успя да издържи 17 дена :) след което се обадих на добрите момченца от ACER. Казаха ми че до 24 работни часа ще го вземат ........ да да..... след седмица чакане :RTFM: ми писна , консултация с google и разбрах че имам corupted BIOS флашнах го точно за две минути и вече цял месец всичко е ок.......
ODAR само неможах да разбера зашто са ти сменили версията на БИОСА с наи старата ???
сложих си най новата и никакав проблем ....
да забравих да спонмена става вапрос за версията с 120ГБ хард 1гб рам и Лимпус ОС
Re:Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"
Цитат:
Първоначално публикувано от NEOSPACE
Дам имах същия проблем купих си го и на петия ден черен екран и не зарежда ништо ... смениха ми го веднага, този път успя да издържи 17 дена :) след което се обадих на добрите момченца от ACER. Казаха ми че до 24 работни часа ще го вземат ........ да да..... след седмица чакане :RTFM: ми писна , консултация с google и разбрах че имам corupted BIOS флашнах го точно за две минути и вече цял месец всичко е ок.......
Извинете, че ще ви задам може би тъп въпрос, но как става това с флашването на BIOS? Имам Acer Aspire One, исках да сменя Линукс с Windows, инсталацията уж мина успешно, и когато влязох в BIOS, за да сменя boot устройството, рестартира и вече екрана беше черен. Затова си мисля, че може и да съм объркал нещо по невнимание в BIOS. Затова бих искал да опитам това с флашването му, но тъй като за първи път се сблъсквам с подобен проблем ви моля за помощ и някакви насоки.
На моя нетбук реших да му ъпгрейдна рама. Въпросът ми е, на АОА150 колко рам е максималната? В еверест пише максимален обем на модул памет 2048МБ. Това означава би, че мога да сложа една плочка 2ГБ на 667MHz и с вградените 512МБ ще имам 2,5ГБ рам?
Доколкото си спомням повече от 1 GB плочка не може да се сложи.И за се бях замислил да слагам рам на моя АОА150 но и с 1 GB Windows 7 си върви добре.
Лаптопа познава макс 2 гб . т.е трявба да се махне 512-та ( ако не е запоена за дъното ) и да се сложи 2GB
Ако сложиш 2gb ,няма да стане 2,5GB, или няма да тръгне , или ще си познае само 512Mb
Ами знам че има 512МБ запоени и 512МБ допълнителна плочка. Става въпрос дали ако сложа 2ГБ на мястото на едната плочкаще ги разпознае или не? Ако ограничението е 2ГБ, си заслужава.
Аз също искам да сложа Уин 7, затова мисля да правя ъпгрейда.
Аз имам Acer Aspire One ZA3.Проблема ми е,че е windows xp home на немски език.Как да го преинсталирам или да сменя езика? Търсих драйвери и никъде неможах да намеря за евентуална преинсталация.Някой може ли да ми помогне?
Пробвай с тази програма да си запишеш Windows-а на флашка http://download.cnet.com/Windows-7-U...-10972600.html
Много благодаря,ще пробвам.Остава после проблема с драйверите.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Лаптопа познава макс 2 гб . т.е трявба да се махне 512-та ( ако не е запоена за дъното ) и да се сложи 2GB
Ако сложиш 2gb ,няма да стане 2,5GB, или няма да тръгне , или ще си познае само 512Mb
Ако сложа една плочка 2ГБ в единствения слот, ще станат общо 2,5ГБ с вградената. Ако ограничението е 2ГБ, това значи ли че дъното ще ги разпознае като 2ГБ?
Ако е така, мога да опитам.
Тази програма Windows 7 USB/DVD Download Tool нещо не сработва с XP.Някакви други идеи?
В какъв смисъл не работи? Под ХР си направих буутваща флашка за 7-цата без проблеми.