-
Лаптоп и Windows
Абе купих на жената един лаптопец... Тoshiba A300-1E7
- Intel® Centrino® Processor Technology featuring Intel® Core™ 2 Duo Processor
- 3072 MB (2048+ 1024) DDR RAM (800MHz)
инсталнах му рековърито Windows XP -оригиналния дето си му е в пакета, теглих един хубав ъпдейт от сайта на микрософт инсталнах си антивирусни, програмки, игрички, махнах систем ресторето, други бози такива и пак зарежда хипер бавно тая машина, а моя лаптоп е в пъти по-слаб и зарежда по-бързо, на какво може да се дължи, проверих с TuneUP-a и msconfig стартовите ми програми и нищо особено не зарежда толкоз, че да ми влиза и върти харда по 5-6мин. докат влезне в режим на уиндоус. ЕXXXXX и лаптопа за 1600лв. па е по-бавен от моя дето е на 3г. вече модел и хардуера му е много по-слаб.
Дайте идеи и предложения ? Да минавам ли на 64бит XP или Вистичка?
Макар, че да не ми се ще на тая гадна виста. :yikes
-
Re:Лаптоп и Windows
амиии сигурен ли си, че нямаш вируси някакви?
Прегледай добре, преди да съдиш.
P.S.
вистата не е никак гадна
-
Сигурен съм за вируси. :)
-
Лаптопа ти зарежда една камара драйвери нормално е бавенето. Успокоението е, че под Виста е още по бавно.
P.S. Провери си хард диска в какъв режим е . AHCI или IDE и ако е второто , го направи в AHCI и ако даде син екран върни на IDE и пиши да ти кажем как да го направиш без преинсталация. Освен това , лаптопа ти зарежда много "ненужни" неща, Acoustic Silencer и т.н. разбери кое какво е и махни всичко ненужно.
-
е от кой момент точно започна това бавене?
-
Фанта, няма момент. Така си е още от инсталацията на ХР то и не е само при този лаптоп.
-
всичко ненужно е махнато, а и драйверите са махнати :)
-
опааа, чакайте да уточним едно нещо - драйверите НЕ се махат, махат се програмите на тУ-шибата
-
Ето ти тука разнищване на същите проблеми + решение:
http://forums.computers.toshiba-euro...ssageID=134947
Обърни внимание на Centrino технологията и виж дали има опция да сетнеш ЦПУ на пълна честота поне докато работиш на захранване, не съм сигурен дали на батерия може да го настройваш ...
Иначе - какво да ти кажа, наскоро имах един къстъм десктоп който бях сглобявал преди 3-4 години, АМД Атлон 3000+,WinXP pro, 512 RAM, 128 Video, работеше по бързо от чисто нов Dell Dual Core 2.4, 3 Gb Ram, XP Pro, shared Intel video ...
-
Тошиба имат програма Toshiba Power Saver, която поема работата на power managment-а на XPто.От нея може да се пусне процесора на пълна скорост. Освен това, би трябвало да може да сет-не Acoustic Managment-a на speed вместо на silence. Което ще увеличи скоростта на работа на диска за сметка на тишината.