-
Проблем с рутер
Колеги скоро си взех нов рутер линксис е 1200.Опитах се да го свържа със плеистеишъна ми и от там се почнаха проблемите.Със стария ми рутер нямах ядове пак беше линксис.Конзолата ми вижда мрежата но неполучажа аи пи.Днес забелязох че компа ми е със аи пи 192.168.1.121. Доколкото се сещам на стария рутер получаваше ип 192.168.1.1. Възможно ли е това да бърка конзолата и ако да как да променя рутера да раздава ип та със 192.168.1.1?Като вляза в рутера има едно start ip address което е 192.168.1.100 но променя ли го на 192.168.1.1 ми изписва You cannot use the Router IP, network or broadcast address.
-
Re:Проблем с рутер
Start ip e това от което тръгва да раздава рутера
самия рутер ти казва че е заел вече 192.168.1.1
оправи си кодировката на Wi-fi и спри firewall н а рутера.
-
Пак нестава .Kонзолата ми изписва A connection to the access points could not be estabilished.Check the security setings for the wireless lan.И неможе да си вземе аи пи.
-
смени на WEP кодировката
WPA & WPA 2 не се познаваха май ( не съм сигурен )
-
Пробвах и без кодировка но резултатът е същия.Пробвах с ръчни настроики и пак така.Явно не се харесват с рутера.
-
Да не е сложен рутера в режим "N Only", а конзолата да е G?
-
Браво etg това беше проблема.Оставих го на g.Само че така другите ми компоненти няма ли да свалят по бавно или това неоказва влияние?
-
G e до 54Mbps, ако интернета ти е 60Mbps може да имаш проблем :yikes
-
А ако го оставя на mixed всяко устроиство ще си взима каквото си иска или?
-
Този рутер няма ли mixed режим освен g и n
-
Има.Точно това попитах дали като го оставя на mixed тези устроиства които си имат н ще си гледат н а тези които нямат ще си дърпат каквото хванат.
-
идеята на това е да излъчва и на двата стандарта едновременно за да са съвместими по старите устройства.нищо не ти пречи да опиташ :)