Какъв е принципа на работа на 2 видеокарти (външна и вградена)
  Здравейте,
от няколко дни имам нов лаптоп Асус с видеокарта Nvidia GeForce 630GT 2 GB
Когато обаче гледам в настройките забелязвам единствено интелската карта работи ... та въпроса ми е кога външната карта се включва когато бива натоварена системата с някоя игра или филм ли ?

Благодаря !
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335854094[/time]_________________________________________________

Защо е необходимо сам да настройвам, кога външната видеокарта да се включва т.е. настройвам в опциите й при пускане на играта Х тя да заработва, а вградената да спира ?
     Re:Какъв е принципа на работа на 2 видеокарти (външна и вградена)
  Защото драйверите им са Шит...
... и при по-тежка игра :095:

Имаше някаква опция за самонастройване от Optimus-a, но не винаги сработваше ...

Външните видео карти харчат много енергия - за да имаш повече батерия за съжаление всички са се ориентирали към Интел вградено видео/превключване към външна при натоварване като решение за пестене на батерията ...
  Превключването става когато пуснеш игра и си на зарядното. На батерия никога не включва. За съжаление има няколко, макар и малко игри, при които не превключва. Аз лично съм задал от драйверите на nVidia да е постоянно на външната карта. Също така можеш за всяко отделно приложение да зададеш с коя видеокарта да работи. Например си настройваш игрите и видео плеъра. Това ти гарантира, че ще превключи като си пускаш игрите.