Няколко чуденки за Lenovo
Модела е Lenovo ThinkPad T400 (64741AG)
Отзад като се свали батерията има място за SIMкарта за какво се ползва и как?
Един син бутон ThinkVantage и него не го знам за какво е?
DVDто чрез едно механизъмче го изваждам, като го взимах ми споменаха че ако искам мога да сложа на негово място Хард диск- вярно ли е.
Нямам представа как работи това с пръстовите отпечатъци?
Струва ми се, че не е лоша машинката въпреки че е стар модел.
Re:Няколко чуденки за Lenovo
Мястото зад батерията е точно за сим карта за да ползваш мобилен интернет....друг е въпроса дали има 3G модем във лаптопа (което лесно се проверява като си видиш устройствата в Device Manager). Идеята да извадиш ДВДто е да сложиш батерия на неговото място за повече мобилност (е има и бей-ове с възможност да монтираш хард диск, но според мен са излишни при положение , че имаш външен усб диск) ...за пръстовите отпечатъци ти трябва програма която се сваля от сайта на леново. А синият бутон при първоначлано стартиране ти позволява да влезеш в биоса а под уиндоус при инсталиран софтуер ти дава бърз достъп до няколко неща (карам по спомени).
Колегата е отговорил напълно вярно на въпросите.Само едно допълнение за пръстовите отпечатъци програмата се казва ThinkVantage Fingerprint software.Първо погледнете в ThinkVantage System Update ,ако не е инсталирана до момента то там ще е достъпна за сваляне.И последно ако искате да я ползвате имаите в предвид ,че ще трябва да сложите парола на Уиндоус-а си.
2 Прикачен файл(ове)
Благодаря за разясненията. Само да попитам Цитат:
Първоначално публикувано от granity
за пръстовите отпечатъци програмата се казва ThinkVantage Fingerprint software.
означава ли че с продълговатия син бутон ThinkVantage
се заключва и се влиза в програмата за пръстови отпечатъци? Когато го взимах продавача ми каза за него, че след инсталиране на някаква програмка може да се види всички цикли на зареждане и разреждане на батерията подробно..... или това е още една от опциите на тази програма за която ми казвате и вие?
Тук ли трябва да се провери за нея и виждате ли нещо за този модем за безжичен интернет?
При моят модел има горе в ляво бутон с катинарче които служи за заключване-нямам син бутон затова не мога да ти дам конкретен отговор на този въпрос.Принципно ThinkVantage представлява пакет от програми в помощ на потребителя. Можеш да правиш много неща -Lenovo update and drivers -следиш софтуерните ъпдейти на Леново за твоя модел и инсталираш необходимите ти.Lenovo power controls- на батерията ,както ти е казал продавача може да видиш циклите и на зареждане на батерията,променяш настройките и т.н.Lenovo Active Protection System или Airbag следи за движение на лаптопа и спира харддиска за да го предпази -разполага с акселерометър предполагам и дори лек наклон на клавиатурата бива отчетен.Lenovo internet conection- помага за бързо определяне на връзката която ще ползваш и превключване между жичен ,безжичен и 3G модем.И не се сещам още колко други полезни неща ,които разбира се могат да се правят и от операционната система ,но тук всичко е опростено ,добре онагледено и става максимално бързо с един или два клика.Хубавото е че постоянно ъпдеитват драйверите от Леново.Изборът ти е много разумен няма от какво да се притесняваш ,а фингърпринта не е задължително да го ползваш :)
Ясно благодарско колеги... поздрави от морето ако не сте там :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Отговор: Няколко чуденки за Lenovo
Една въпросче и от мен.
Как става свързването през мобилната мрежа?
Lenovo T400s
Windows 7 Ultimate
Ако искаш полезен отговор, задавай качествени въпроси!
Какво е това - мобилна мрежа?
Lenovo T400s не виждам да има 3G модул, значи предполагам говориш за WiFi мрежа?
Как да се вържеш - като начало инсталирай драйвер за WiFi картата ти. Ако е коректен, ще видиш мрежите, които са ти в обхват в момента - кликаш на избраната от тях, пишеш паролата ако е зададена такава и се връзваш...
Става дума точно за 3G.
Слота за сим карта се вижда като се извади батерията.
http://ardes.bg/secondhand-laptops/L...SSD+3G+--49362
Проблема е решен след сканиране на системата и инсталиране на всички необхосими драивери с
ThinkVantage System Update.