ASUS F5Z проблеми след смяна на памет
  Наложи се да сменя паметта на този АСУС, беше с 2GB на 667, а сега е с 4Gb на 800Мхз(2х2ГБ). Обаче взе нещо да прави проблеми, рестартира се принципно при пускане на игри... Другия ъпгреид които му направих беше от XP на Win7 64bit и AHCI на диска.
Та сега се чудя къде му е проблема на чудесията. Дали нещо не му харесва паметта или нещо друго. Единия проблем със сигурност му е прегряването за 2 минути отива от 50 на 70 градуса, но на XP е нямало проблеми с прегряването, за това е странно...

Някакви идеи?
     Отговор: ASUS F5Z проблеми след смяна на памет
  Имаш проблем със съвместимостта на паметта и дъното.
Влез в сайта на ASUS и провери каква точно памет ти е нужна точно за твоя модел със всичките буквички и индекси на означението му. Имат и списък с памети, които са тествани, но те са или безбожно скъпи, или трудно се намират у нас.
Успех!
     1 Прикачен файл(ове)
  И аз като смених паметта (2ГБ на 667МХц с 4ГБ на 800МХц) след месец два почнаха едни рестарти (през 2-3 дена) с BlueScreen и грешка - 
 Прикачен файл 6447, като всеки път последните 4 цифри от последния ред бяха различни. При мен прехода също беше от ХП към 7-ца, но новата памет работи само със 7-цата. Преди една седмица реших да пусна проверка за грешки за паметта и твърдия диск (не бяха открити такива) и от тогава е нямало рестарти (да чукна на дърво).
Според това, което четох синия екран и грешки може да се дължи на доста неща, но аз се усъмних в паметта и някои инсталирани драйвери.
  Емм... досадна работа...
Трябват опити... с една памет, с друга. Почистена ли е машинката - охлаждането работи ли както трябва?
   Цитат:

И аз като смених паметта (2ГБ на 667МХц с 4ГБ на 800МХц) след месец два  почнаха едни рестарти (през 2-3 дена) с BlueScreen и грешка

При тебе проблема маи е някъде другаде. Няма как 2 месеца да е била съвместима, и изведнъш да е станала невъзместима :)
Погледни температурата на прцесора. Може от там да се чупят нещата...

Днес ще правя експерименти да видим какво ще стане...
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
glowndark  
 При тебе проблема маи е някъде другаде. Няма как 2 месеца да е била съвместима, и изведнъш да е станала невъзместима :)
Погледни температурата на прцесора. Може от там да се чупят нещата...

Възможно е.
Температурата на процесора е 42-45о в нормално не много натоварено състояние, а като отворя малко повечко приложения достига 58-62о. Самия лаптоп е от тия тип "печка", зимата може да си стоплиш ръцете върху клавиатурата :)), при все че игри не се играят на него.