HP ProBook 450 HP vs Acer Aspire V3-571G
Добър ден,
За първи път ми се налага да пиша във форум, но просто наистина не мога да реша кой лаптоп си заслужава повече.
НР-то е с 4-ядрен процесор Intel Core i7-3632QM (2.2-3.2GHz, 6MB Cache) и 8GB RAM. Дотук добре, но колкото повече чета за видеокартата, толкова повече се разочаровам. Говоря за AMD Radeon HD 8750M (2GB DDR3). Казват, че прегрявала и е по-слаба от nVidia GeForce 730M (2GB DDR3). Това е видеото на Acer Aspire-а, но за съжаление той има по-слаб процесор 2-ядрен Intel Core i5-3230M 2.6-3.2GHz и по-малко RAM (4GB). Самият лаптоп ще използвам за photoshop, филми, някой друга по-тежка игричка или CAD CAM програми, графични програми, 3DMAX.., програмиране и не искам да прегрява. Мерси предварително за коментарите. :)
Отговор: HP ProBook 450 HP vs Acer Aspire V3-571G
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ag3nT
Добър ден,
За първи път ми се налага да пиша във форум, но просто наистина не мога да реша кой лаптоп си заслужава повече.
НР-то е с 4-ядрен процесор Intel Core i7-3632QM (2.2-3.2GHz, 6MB Cache) и 8GB RAM. Дотук добре, но колкото повече чета за видеокартата, толкова повече се разочаровам. Говоря за AMD Radeon HD 8750M (2GB DDR3). Казват, че прегрявала и е по-слаба от nVidia GeForce 730M (2GB DDR3). Това е видеото на Acer Aspire-а, но за съжаление той има по-слаб процесор 2-ядрен Intel Core i5-3230M 2.6-3.2GHz и по-малко RAM (4GB). Самият лаптоп ще използвам за photoshop, филми, някой друга по-тежка игричка или CAD CAM програми, графични програми, 3DMAX.., програмиране и не искам да прегрява. Мерси предварително за коментарите. :)
i7 на лаптоп не ти е необходим, осен ако нямаш излишни пари за хвърляне. Иначе другото си е наистина за чудене. GT 730 на ACER или 8750 на HP.
Ако пък се замисля повече, бих казал, че и 2-та са боклуци и не бих взел нито един от тях... :))
И най вероятно бих са насочил към Lenovo ideapad Z510 с GF 740 - които обаче според мен няма резолюция за CAD, или към Latitude 5540 които има резолюция но е с по слаба карта GF 720.
Има и по добри машини, но за да се се препоръчат те, трабва да сложиш отметка "цената няма значение" :)
Кое Ви кара да се насочите към Lenovo? Аз виждам, че е с 2-ядра и процесора е по-слаб и от двата, които предложих, но за сметка на това обръщате повече внимание на видеокартата и тя е по-силна. Това ли е по-важно при избора ми? :) за вторият лаптоп.. не е по-силите ми, твърде скъпичък е. Мерси за отговора :)
Може да погледнеш вариациите на Lenovo E540. По принцип за Фотошоп и т.н. е хубаво да е с IPS матрица, но цената лети нагоре, ако искаш и по-сериозен процесор, видео...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ag3nT
Кое Ви кара да се насочите към Lenovo? Аз виждам, че е с 2-ядра и процесора е по-слаб и от двата, които предложих, но за сметка на това обръщате повече внимание на видеокартата и тя е по-силна. Това ли е по-важно при избора ми? :) за вторият лаптоп.. не е по-силите ми, твърде скъпичък е. Мерси за отговора :)
Кара ме надежноста. Не всичко е параметри...
Иначе, ако ти трябва за CAD, ти трябва висока резолюция HD+ или FullHD (хубаво е и екрана да е по-голям)... Всичко останало(без игрите) ще върви на всякакъв хардуер, дали ще зарежда с 5 сецунди по-бързо или по-бавно... За игрите трябва видео...
И така за 1299 лв можеш да си вземеш Lenovo Z510 с тези параметри:
Дисплей: 15.6 инча / 39.62 см 1366×768 матов LED
Процесор: Двуядрен Intel Core i5-4200M 2.50GHz/3.10GHz
Видео карта: NVIDIA GeForce GT 740M с 2GB DDR3 собствена памет
Хард диск: 1TB (1000GB) 5400rpm SATA
RAM памет: 8GB DDR3 1600 MHz
Които бие 2-та които гледаш като цяло. Вярно, че 4 ядрения i7 е по-бърз, обаче съм сигурен, че този процесор не ти трябва и няма да можеш да го натовариш. Ако все пак държиш да налееш още 300 лв отгоре Z710 пак на леново е с i7-4700MQ