Лаптопа не открива wifi мрежата
Здравейте, имам проблем с един стар лаптоп (DELL 1521, win xp). Не знам какво го е правил баща ми, ама всеки път като се върна вкъщи иска да му го оправям. Този път лаптопа не засича нашата wifi мрежа, но пък хваща всички останали в блока.
Проблема не е в рутера, защото другия лаптоп си засича нашата мрежа. И няма как баща ми да ми обясни какво е правил, защото и той не знае. Мисля, че се е ровил на доста странни места, защото като се включи лаптопа излиза прозорец за user name i pass, на които отгоре пише windows vista. Как може да пише виста като това е xp???? Изключих firewall, деинсталирах драйвера на wlan и го инсталирах наново, деинсталирах всички промоционални програми и адове, които инсталирал без да разбере докато се ровил в нета (това е стандартна процедура, btw) и си продължава така.
Вече съм си подготвила диска за преинсталация, ама все пак искам да питам дали има нещо друго което мога да погледна? (също, компа няма антивирус )
Отговор: Лаптопа не открива wifi мрежата
съвсем спокойно може да пише "виста", защото има едно извращение, което се инсталира върху ХР-то, за да заприлича точно на виста
по спомени се махаше лесно, но няма спомени да съм се борил с причинени от него проблеми...
Влез на рутера и смени канала на някой, който се вижда от лаптопа.
Пусни един Roll-back на драйвера за wifi...
Има ли шанс рутера да е сменен с N , а картата на лаптопа ти да поддържа само G?
Иначе една преинсталация ще оправи проблема ако е в лаптопа
Цитат:
Първоначално публикувано от
glowndark
Има ли шанс рутера да е сменен с N , а картата на лаптопа ти да поддържа само G?
Иначе една преинсталация ще оправи проблема ако е в лаптопа
Леко трудно, по-скоро е рестринал мрежата - изтрий и настройките от wireless setting - advanced.
Цитат:
Mr.TECHNO
Леко трудно, по-скоро е натиснал копчето за изключване на Wifi На лаптопа.
Казва, че вижда всички други мрежи...
Цитат:
glowndark
Казва, че вижда всички други мрежи...
и аз виждам неактивни при изключен бутон - не значи че са .
Без да видя не мога да дам мнение- слушал съм какво ли не , ама като отида е съвсем друго.
Отделно на рутера има едно копче WPS - ако е натиснато , няма да го вижда никой.
Имал съм случай с XP който не вижда определена мрежа, но като го свържа ръчно , задавайки му всички необходими параметри мрежата тръгва. Може да се пробва и това, ама не знам дали ще може да се справи питащата. Трябва да е наясно точно как се изписва името на мрежата, паролата и вида на криптирането (ако има такова).