Дисплеят на лаптопа угасна!!!
Здравейте!Преди месец забелязах розови петна по монитора на лаптопа,преди седмица започна трудно да се "събужда" след като засписи,днес "умря"-черен екран и толкоз.Като светна с фенерче към дисплея се виждат иконите,и по това съдя,че или лампата е изгоряла,или инверторът е здал багажа.Въпросът ми е :трябва ли да купивам друга матрица,или първо да пробвам само с инвертор?
Отговор: Дисплеят на лаптопа угасна!!!
По-скоро първо пробвай в читав сервиз да ти сменят лампите (не е една).
Ами аз ходих в сервиз.От там ми казаха,че вече няма части за лаптопа,затова да потърся направо матрица втора ръка.Проблемът е в това,че матрицата е 80 лв (дисплей и лампи),а инверторът е 20лв.Мисля да рискувам първо с инвертор,ако не се получи-матрицата.
И кой модел и марка е този незнаен лаптоп?
Уф да са таковам и аз:)
Acer Extensa 5620
Дисплеят на лаптопа ти е 15,4" лампата е една и струва 17лв. в laptopremont.com , това открих с 5 минути търсене, сигурно има и по-евтини. По-добре първо смени сервиза.
Мисля да пробвам първо с инвертор,а ако не е от него...Човекът от сервиза не се наема да сменя лампата-имало възможност да я счупи,или да счупи матрицата!Ако някой от Варна или Добрич чете тази тема,моля да ми препоръча сервиз!
За официален сервиз на Acer, Вюпойнт в София, работят професионално. Обади им се, разбери се какво е най-добре да се направи и им го изпрати. Иначе за други градове, влез в сайта на Аcer и си избери. За неоторизиран сервиз във Варна, виж D&G Computers.
Благодаря!То сервиза в Балчик обслужва клиентите на Ардес,но...Ще се обадя на тези в София да видим...
извинявам се за късното включване - аз имах подобен проблем с моя лаптоп DELL INSPIRON 6400...
след доста обикаляне по официални представители, сервизи и сервизчета и слушане на твърдения, че тази лампа не може да се сменя, а трябва да се смени матрицата, намерих сервиз, който ми смени бързо и без проблем лампата...
ако все още има интерес към темата мога да споделя адреса...
Проблема бе в лампата!Смениха я и сега всичко е наред!