Новият Apple MacBook - мнения за ултрабука на бъдещето
Щом те радват Мас-овете, ОК :) Просто излагам гледна точка. Не, кълбото лъже, не е за предпечат. Идеята беше да се пускат няколко виртуални машини, но както се досещаш, остана само идея. А защо се продава нещо, което служи само за красота е голяма загадка - с 4GB беше кошмар.
Отговор: Новият Apple MacBook - мнения за ултрабука на бъдещето
Радват ме до там, че не ми създават проблеми при всекидневна работа. За виртуалки мисля, че поначало идеята ви е била грешна да ги вдигате на ябълките (дори и да са с четириядрен Core i7 процесор ... i5-ците са двуядрени с по хипертред на ядро), Мак мини са създадени за домашна работа (евтини играчки за всекидневна работа, офис нужди и забавления) и са си "хилава" машинка. Грее повече и тротл-ва. Не ми приемай писанията като спор, просто се опитах да ти кажа, че за някои работи имаш погрешно схващане (което е нормално за повечето потребители свикнали с уиндоус).
Ей, не се стърпяхте и затролихте :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Shmi
Дясната половина на човек е по-развита, оттук е и много по-интуитивно бутоните да са отдясно... .
Дясната половина е по-развита при десничарите. При левичарите е обратното. Съответно са инверсно развити полукълбата, с лек превес в полза на развитието при левичарите поради анатомични особености на неврологично ниво.
По темата:
Според мен позицията на тези бутони в MacOS e много по-добра отколкото при Windows и веднага обяснявам защо! Всички други бутони (file, edit и тн), както при Windows, така и при Mac OS са отляво. Каква е логиката тези три бутона да са отдясно? Много по-ергономично е всички да са отляво или всички отдясно. Сам казваш за мърдането на курсора - и без това го мърдаш наляво заради останалите бутони, за какво да мърдаш надясно изобщо?
Голяма драма с тея портове :) Който иска, намира начин, който не иска, намира причина. Едва ли хората които искат да си го купят ще се спрат заради доводите от хора които не искат да си го вземат.
Цитат:
Първоначално публикувано от
saint056a
Тоя беззъбия ейпъл инжинер ли беше :)) мани мани, с тия смешни заплати там поне горната ограда да беше си оправил....
доб: а всъщност за какво идело реч:
Рассказ испанца о новом MacBook с одним портом USB-C стал хитом интернета
После презентации новых моделей MacBook с дисплеем Retina и одним портом USB-C видеоблогер Армандо Ферейра выпустил шуточный перевод ставшего мемом интервью с испанцем El Risitas. За один день ролик на YouTube собрал около 800 000 просмотров.
В «яблочной» версии интервью испанец выступает в роли инженера Apple, который рассказывает о том, как он демонстрировал прототипа MacBook главе Apple Тиму Куку, отмечает Meduza. Главный дизайнер компании Джонатан Айв, говорится в шуточном интервью, забыл добавить в прототип дополнительные USB-порты. Однако идея дорогого MacBook без привычных разъемов и с мобильным процессором понравилась Куку. «Стив Джобс уволил бы нас всех», — отмечает «инженер Apple».
В оригинале же хохотун рассказывает о своем первом рабочем дне в прибрежном ресторане в городе Чипиона. Мужчине рекомендовали оставить два десятка грязных сковородок на ночь в море, чтобы песок очистил их, но в итоге из-за прилива он потерял почти всю посуду и вернулся к повару с единственной сковородой. Хохотуна отправили за сковородками в Севилью, он ушел — и не вернулся.