Отговор: Кой лаптоп да избера?
Y70 е с IPS, но резолюцията е FHD. Горният вероятно е TN с по-широки хоризонтални ъгли на виждане. А, сайтовете преписват един от друг:)
P.S. Прав си, че трябва да се проверява на място...
P.S.1 Иво, какво да коментирам модел като остарее, колко е здрав ли? Няма я вече здравината и надеждността...А и няма да добивам впечатление от една машина, дали е читава и ми върши работа или не, месец или година.
Някой ползвал ли е ? Pravetz Computers
Цитат:
Първоначално публикувано от
fitnesman
Добре, за конкретния модел какво ще кажеш?
Нищо конкретно не мога да кажа за модела, не съм го виждал дори на живо- освен по параметри... Можеш ли да им хванеш края на постоянно излизащи модели и колко ще е читав! Според мен гледай да е i5 или поне i3 процесор 4-8 гиги РАМ и ако ще е за офис да е с лицензен УИН - виж на място дали ще ти допаднат клавиатурите им... Ако няма да играеш игри по добре с по слабо видео, че греенето е проблем за лаптопа!
Цитат:
VLADO 66
Аз да ама Правец 82, 8Д и 8Ц :Drinks:
Цитат:
VLADO 66
Китаец с лого Правец:)
Китаец ама предприемача е усетил вкуса на българина - ssd + hdd и приличен процесор + алуминий и логото светещо ;) - само заради логото ми се преиска да си го купя да си свети... Струва ми се рехава батерията 4 клетъчна ако и там беше скочил на 6. Малко тъничък ми идва и сигурно ако го хванеш за ръба ще се огъва от тежестта си аз това ми любимия захват когато го замъкна...
Цитат:
ivodivo
Нищо конкретно не мога да кажа за модела, не съм го виждал дори на живо- освен по параметри... Можеш ли да им хванеш края на постоянно излизащи модели и колко ще е читав! Според мен гледай да е i5 или поне i3 процесор 4-8 гиги РАМ и ако ще е за офис да е с лицензен УИН - виж на място дали ще ти допаднат клавиатурите им... Ако няма да играеш игри по добре с по слабо видео, че греенето е проблем за лаптопа!
Ами я кажи тогава за Тошибата какво ти е мнението.... Задължително слагам още 4 ГБ РАМ, демек стават 8, игри няма да се играят, най-много някоя онлайн тъпотия и това ще е... Не съм фен на игрите, и затова попитах за нея защото е с вградено видео. Иначе определено ме грабна доста, а ХП-то е само от нета...
Ако държиш на Тошиба, виж тази, че поне е с IPS.
То ако се качи бюджета намерих още една:
Лаптоп Toshiba Satellite S50-B-14X с процесор Intel® Core™ i5-5200U 2.20GHz, Broadwell™, 15.6", Full HD, 8GB, 1TB, AMD Radeon™ R7 M260 2GB, Microsoft Windows 8.1, Сребърен - eMAG.bg
Ама тук проблема е търговеца, модела не е предназначен за БГ пазара, няма БДС кирилизация на клавиатурата, и гаранцията.......
А Л-серията нещо прекалено лъскава, и малко паянтова е, проверих я на живо