Отговор: Съвет за избор на лаптоп
Аз бих избирал измежду Леновото и Асуса.
Виж обаче и pcstore.
Поне за тях има добри отзиви през годините, не правят проблеми при уважаване на гаранцията и при връщане на лаптопа в 14-дневния срок при дистанционна покупка.
Изобщо преди да пристъпиш към покупка пусни една търсачка в интернета за фирмата да прочетеш какви са отзивите на потребителите-клиенти за нея и тогава решавай дали да купиш от нея.
Dell E5570, E5580 с FHD и 4-клетъчна батерия.
Благодаря за видеото и съветите. Ще избирам между DELL Inspiron 7567 с и Lenovo Legion Y520
Сигурно имаш предвид този Dell (объркал си линка). Вземай него заради по-голямата гаранция. SSD-то и HDD-то са анонимни,затова тях няма как да ги сравняваш.
Да, този Dell имам предвид, само версията с 250 GB SSD.
Всъщност писах на support-а и се оказа, че този Dell не е с IPS екран, затова ми отпада като вариант. Гледах, че първите бройки са били TN, а след това са започнали да правят екраните IPS. Все пак, ако намеря такъв модел бих го закупил.
За какво ти е такъв мощен процесор?
Процесорът не ми е нужен да е възможно най-мощен. Други са основните фактори, които гледам - като видеокарта, SSD, RAM, дисплей, но и мощния дисплей си е само полза.
ССД и гъби РАМ се добавят, видеокартата я гледай, ако ще играеш игри..Пишеш, че ще го ползваш за работа,нет, филми... Според мен, основни параметри в този случай са екран с добро цветопредаване, висока автономност, удобна клавиатура, лека и здрава конструкция. Аз лично не съм фен на стандартен волтаж i7 в лаптоп, иска си хубаво охлаждане, де не грее и шуми...а и батерията се точи по-бързо.
Цитат:
Първоначално публикувано от
flooog
Да, този Dell имам предвид, само
версията с 250 GB SSD.
Всъщност писах на support-а и се оказа, че този Dell не е с IPS екран, затова ми отпада като вариант. Гледах, че първите бройки са били TN, а след това са започнали да правят екраните IPS. Все пак, ако намеря такъв модел бих го закупил.
Интересно ако беше ги попитал за модела SSD и HDD какво щяха да ти отговорят. Да не се окаже,че TN дисплея в Dell е по-добър от IPS дисплея в Lenovo.
- - - - - - - - - -
Преди малко пратих електронна поща до Ардес да ги питам за точния модел на SSD, HDD и RAM в двата лаптопа. Като получа отговор ще го постна. Иначе говорим наизуст нещата.