Отговор: Помощ с избор на лаптоп
ЗАщо да дава 600 лева за двуядрен процесор Intel Pentium и SATA диск, като може да вземе за 370 лева Intel ICore i5 със 120GB SSD ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikaela
ЗАщо да дава 600 лева за двуядрен процесор Intel Pentium и SATA диск, като може да вземе за 370 лева Intel ICore i5 със 120GB SSD ?
Втората употреба I5 мобилен процесор за такива пари пак ще е двуядрен +HT, разликата е, че поне с новия процесор, дори и пентиум, ще може да възпроизвежда на вградената видеокарта без проблеми 4К видео. Общо взето за тези пари не може да се вземе кой знае каква свястна машина, дори и втора употреба.
Operative System | Min OS Version | CPU Min. | Recommended CPU | RAM Min. | Recommended RAM |
Windows | Windows 7 | Intel Core i5 segunda generación | Intel core i7 | 4 Gb | 4 Gb |
OS X | Lion (10.7) or higher | Intel Core i5 2nd generation | Intel core i7 | 2 Gb | 4 Gb |
Дилема :внос директно от китайски производител на единична бройка с въпрос за мито и всичките му рискове или мощен компютър 2ра ръка (евентуално препоръки от коя фирма) ,който да може да накрие изискванията,които съм дал за една програма за ,която всъщност ще се взема и лаптопа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pap1918
които съм дал за една програма за ,която всъщност ще се взема и лаптопа.
По-добре кажи за какъв софтуер точно става въпрос и какъв ти е бюджета?
https://longomatch.com/en/pro/
Това е програмата в най-,,тежкия и вариант. Дават за я apple i windows като мин изискванията за компа вече съм ги дал .. По-добре е да е Core i7 .....бюджет макс около 900 -1000 лв. С процесори Core i5 i RAM над 4 гб също ставало според мин изисквания ,които съм цитирал ,но ....не знам .......от една страна ще е много по-евтино според някои сайтове...от друга !?
Като я гледам няма кой знае какви изисквания, понеже I5 процесори има и с по 2 ядра, дори повечето бюджетни мобилни процесори до преди 2 години бяха такива. Не съм работил с нея, но си мисля, че ако се обработват клипове с по-високо или 4К качество, ще трябва малко по-сериозен хардуер и само с 4 GB RAM ме съмнява да се работи комфортно с какъвто и да е компютър. То само браузъра като отвориш с няколко таб-а и ще иска още, а SSD в днешно време и при цените им е просто задължително, особено с windows 10. Горното HP изглежда подходящо, единствено може да му се добави SSD.