Влизане в ХР без парола при много users
Работя с Windows XP Pro и съм единствен потребител на компютъра. За да дам достъп на други лица от мрежата на Интернет-доставчика съм добавил още двама потребители в групата Users. Шернал съм една папка на двамата (Use simple file sharing е отчекнато, а при шерването е премахнат Everyone). Guest-акаунта е спрян.
Няма проблеми с връзката по мрежата, но след назначаването на новите потребители при стартиране на Windows трябва да си въвеждам паролата, а това е досадно. Има ли някакъв начин да прескоча въвеждането на паролата и да влизам директно в системата? Става дума за някаква настройка в самия Windows, а не за използване на външни програми от рода на TweakUI. В Windows 2000 това ставаше много лесно, но в ХР не успях да намеря подходящо решение.
Предварително благодаря!
И на мене ще ми бъде интересно да разбера как ще стане това!!
Даже ще направя едно уточнение. Интересно е да разбера каk може да се направи Auto-Logon, без да се нарушава сигурността на компа и без използване на външни програми!!!
Ако някой знае нека да сподели с нас по-невежите
TweakUI върши същата работа, пуска се веднъж и това е. Не е TRS програма :)
Мерси RAID. Ще го пробвам още довечера!!
Не ти трябва непременно туика - те работят почти изключително с регедит. Ако засечеш промените в регистъра с някоя програмка, която го "снима" преди и след ръчкането на туика, ще разбереш за какво става въпрос.
Линковете на Райд не съм ги чел, нищо чудно там да пише същото нещо:
Отваряш Notepad и вътре пишеш:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"DefaultDomainName"="Име в мрежата"
"DefaultUserName"="Username"
"AutoAdminLogon"="1"
"DontDisplayLastUserName"="0"
"ForceAutoLogon"="1"
"DefaultPassword"="Парола"
После кръщаваш някак си файла и го сейваш като *.reg файл.
След което го стартираш и се съгласяваш да го импортне в регистъра.
Въпросната опция се изключва доколкото си спомням само като смениш стойността на "ForceAutoLogon" от 1 на 0, запазиш промените и после пак стартираш файла.
Но имай предвид следните неща:
Бъгове в Уиндоуса стават и с тая автоматична парола има сериозен риск да загубиш окончателно достъп до операционната система.
След предприемането на такъв тип мерки за ватоматично влизане в компютъра ти на видно място в текстов вид ще се съхраняват административното име и паролата.
//offtopic
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">TweakUI върши същата работа, пуска се веднъж и това е. Не е <font color="red">TRS</font id="red"> програма :)
<div align="right">Originally posted by Gadget - 14/05/2004 : 10:07:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ма бързи пръсти бе Гаро [:D] - TSR
А как пази паролата TweakUI - пак ли по начина, показан от D3BEPP? Доколкото виждам TweakUI не се стартира като процес и прави само (пасивни) настройки в регистратурата - поне версия 1.33 за 98 и 2000, с която пробвам сега (препоръчаха ми я като по-добра от версиите за ХР и ХР-SP1). Въпроса е, че ако речеш да деинсталираш TweakUI, нещо не се получава като хората... Ако някой има повечко опит с тази програмка или поназнайва нещо по темата - да каже някоя приказка.
Geo
Всичките правят едно и също, Гео, само дето някои го правят автоматично.