Bluetooth мрежа - за и против
Имам настолно РС, свързано постоянно с Интернет и лаптоп. Искам да ги свързвам от време на време за да мога да свалям на лаптопа файлове от РС-то (които съм свалил от Интернет). Понеже вече имам USB Bluetooth адаптер за връзка м/у лаптопа и мобилния ми телефон - чудя се ако купя още един адаптер и го сложа на РС-то дали това не е най-доброто решение на проблема?
Ако някой разбира от тези неща (ама наистина) - моля да ми даде съвет!
Може би има и по-добро (или по-евтино) решение?
По-добре е с кабел:
+По-бързо.
+По-голямо разстояние.
+По-евтино.
+По-лесна инсталация.
-По-малка мобилност.
Сигурно има и други +/-, моят съвет е с кабел.
Става, въпреки че не е много удобно. Все още софтуерната поддръжка за Bluetooth е малко дървена. И имай предвид, че за момента скоростта ти е ограничена до 721 kbps.
Вместо да купуваш още един адаптер, помисли си дали няма да е по-добре да си купиш нова безжична клавиатура или мишка от Microsoft, които идват с адаптер. ;)
И после как ще накара адаптера на мишката&клавиатурата да работи с други устройства?! А и bluetooth клавиатурите са си бая сума!
Тоя номер става с всякакъв кабел и подходящата програма - може по паралелен интерфейс да ги свържеш, може по последователен, а най-добре да си ги свържеш с Ethernet карти като мрежа с един крос кабел.
Бавен е bluetooth-а, за прехвърляне на файлове няма да ти свърши работа, освен ако не са ограничени до мегабайт-два.
Аз ползвам WiFi за лаптопа си, но дори и той ми е бавен и ако искам да прехвърлям файлове закачам двата компютъра с FireWire.
Адаптерите на клавиатури и мишки работят без проблем с други устройства, както и самите мишки работят без проблем с други рисийвъри, но наистина са скъпи (Logitech MX900 например е над $100).