Програма, за да видя дали ме ограничават...
Имаме си една мрежа вкъщи, но имам чувството, че пичът, дето е с рутера ни е ограничил скоростта на download. Преди без проблеми свалях с 150 кб/с, а сега едва се мъча с 25-30...
Та има ли някаква програмка, за да го видя дали е направил нещо да ме ограничи?
Защо не го попиташ лично дали е така, ами се мъчиш с програми.
Защото ще ми каже не, ама съмнението ще остане. :)
Аз не се сещам за конкретна програма, но един добър показател е да си свалш примерно BWMeter или да ползваш вградените във Windows програми и те ще ти кажат, каква ти е реалната скорост и това е истината.
като се правиш опитите дръпни от няколко сървъра за да уточниш скороста с която дърпаш и пак няма да е сигурно - може всички да дърпате от едно място и да има ограничение на самия сървър
питай и другите от мрежата а най-лесно е като питаш доставчика си
Няма такава програмка [xx(] Просто няма начин ти от твоя компютър да разбереш дали той те е ограничил или някой друг. По точно има начин, но не с програма. Просто пускаш даунлоуд акселератора да смуче като стар пияница - бира и гледаш дали ти се вдига пинга до рутъра. Въпреки че един интелигентно направен шейпър и пинга не вдига. Най-лесния начин да разбереш е да хванеш 10-тина бири и да се занесеш във въпросното приятелче.
Абе аз ако разбера, че е направил такова нещо не 10-ина бири, ами 10-ина тояги ще му занеса :)
ПС Би ли ми обяснил по-подробно това с пинга как да го направя.
Пускаш си един Command Prompt и пишеш
>Ping 111.222.111.222 - където 111.222.111.222 е IP адреса на доставчика ти. Получаваш отговор от сорта
Reply from 111.222.111.222 bytes=32 time=10ms TTL=62
Reply from 111.222.111.222 bytes=32 time<10ms TTL=62
..........
Тебе те интересува <font color="red">time</font id="red">. След това пускаш DownloadManager-а който използваш и докато тегли пак пускаш Ping .... Ако <font color="red">time</font id="red"> се увеличава драстично значи те ограничават по скорост или много хора теглите едновременно и "запушвате" канала. Най просто казано това е.[8D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пускаш си един Command Prompt и пишеш
>Ping 111.222.111.222 - където 111.222.111.222 е IP адреса на доставчика ти. Получаваш отговор от сорта
..........
Тебе те интересува <font color="red">time</font id="red">. След това пускаш DownloadManager-а който използваш и докато тегли пак пускаш Ping .... Ако <font color="red">time</font id="red"> се увеличава драстично значи те ограничават по скорост или много хора теглите едновременно и "запушвате" канала. Най просто казано това е.[8D]
<div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*24/08/2004*:* 09:23:33</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако минава през 2-3 суича и има доста хора в мрежата и стига един двама да са с вируси или снифъри и какви ли не бози немя да може да се разбери нищо а и откаде знаеш на кои интерфеис на рутера ги шеипва ако е на външния то с пинга нищо няма да покаже ... а дали се шеипват на самия рутер или на друга машина .. и какви са тия оплаквания 20-30к .. какво толкова доунлоадваш за броусинг 10-20 са си нормални .. не че бих отказал повечко ама това е друга тема :)
или казано няма как да разбереш дали те шеипват
Е, днес разбрах какъв е проблема. Оказа се, че чичковците от провайдъра са ни ограничили. Получихме заплашително писмо да не сваляме повече copyrighted материали или ще ни отрежат напълно интернета. :( Май ше дадем месец почивка на Казата.