Internet Connection Sharing Problem
Един път го направих, вотри път немога, прая го както предния път но не става.
http://shakedown.hit.bg/pictures/netnet133.jpg
Всичко е наред, но второто РС не получава интернет, а всичко е наред напръв поглед, няма пречина да няма нет.
Ако знаете от каде може да е пречината моля да помогнете.
Windows XP sp2 са и двата компа.
Е ти си дал едни подробности, та нема що...
Хаххаха, карай. Ставаше въпрос, че веднъж го направих и работеше, но след рестарт на първото РС, шеринга се загуби, повтарям процедурата, но не се получава, второто РС няма нет, преинстал на ПС1 с нета, пак няма промени, а ПС2 праща пакети а не получава, но това вече няма значение, защото си намерихме едно РС на 266 или 300 Мхз беше и ся ше си го прая сервер. Праскам му един wingate и kerio firewall и смятам че съм готов.
Значи за интернета - махни настройките на IP-тата който си му задал пусни уизарда като мине на първия компютър (да речем че ти е сървър) му дай да ти направи дискета нея я пускаш на другия комп (не ползвай уизарда на другия уиндоус) и би трябвало да ти изкара тази икона поне на мен така ми се получи. Пробвай дали има интернет, малко съмнително но понякога има само че не е със статичо IP ами си е на авто. След което си му задаваш IP каквото искаш да ти е то и на двата ръчно. Ако все още нямаш интернет на втория пусни на първия пак уизарда. Ако имаш защитна стена я изключи понякога му пречи незнам защо но поне при мен е така (с нортан съм). Но трябва да имаш и последни ъпдейти защото май е нещо ново (имам предвид това меню което показваш) не е към СП 2 защото аз не съм го качвал още.
В общи линий е бъгава история особено "ако не е нов уиндоуса" правиш тия неща един два пъти и ако все още нямаш интернет имаш два варианта:
1 вариант (по лесен) като отвориш интернет конекцията даваш ремуув на всичко там рестартираш адваш го наново и горните операций;
2 вариант реинстал уиндоус :)
Успех!
10х ще пробвам, вярно че стартирвам уизарда и на второто РС, незнаех че не трябва.
Ами не че не трябва ама е по добре така:)
SP2 oпределено има проблеми със ICS не знам защо и от къде но на 2-3 машини ICS не работи(за първо PC имам предвид)
Дано се стигне до някакво решение(имам предвид някой да се сблъска и да го реши този проблем ако не е бъг явявяш се при определени конфигурации,ситуации и тн.)
Няма ли вариант провайдера ти да прави ТТЛ=1 ?!?
Със здраве !!!