-
Problem
Zdravejte
Problemat mi e sledniat:
kam mreja ot kompiutri prisaediniavam nov, instaliram Windows XP i si go nastrojvam, kakto sam pravila i s drug komputar, oba4e na tozi, ne moga da nastroia Interneta, kojto e kabelen. Uj vsi4ko to4no ama ne. IP adpesie, default gateway, DNS - site sa to4ni. Vaprosniat, vijda drugite computers v LANa i te nego go vijdat, oba4e ne moje da komunikira prez mar6rutizator -
kogato mu dam ping s IP adresa na otdale4en host - niama otgovor.
I o6te ne6to
Napisan temata parvo na kirilitza, no na preview- to be6e ne4etliva, za6to taka?
-
Problem
ne6to ti kuca v nastroikite na Mrejata dai pove4e podrobnosti - kolko PC-ta ti e mrejata, prez kakuv gateway minavate - Router, HUB ili kakvo, Vutre6na li vi e mrejata (Intranet), imate li vruzka s drugi mreji i t.n.
IP address na router-a ako ima6 takuv
DNS nastroiki
DHCP
WINS
Subnet
Network IP Range
-
Problem
Mrejata e ot 13 PC-ta, + novoto = 14.
Minava prez BENQ Palm 16-port SWITCH SPOO16
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ne6to ti kuca v nastroikite na Mrejata dai pove4e podrobnosti - kolko PC-ta ti e mrejata, prez kakuv gateway minavate - Router, HUB ili kakvo, Vutre6na li vi e mrejata (Intranet), imate li vruzka s drugi mreji i t.n.
IP address na router-a ako ima6 takuv
DNS nastroiki
DHCP
WINS
Subnet
Network IP Range
<div align="right">Originally posted by dash*-*27/11/2004*:* 17:50:34</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
-
Problem
Това за мен е само някаква защитна стена на пс-то .... виж дали има инсталирано нещо и си ок ... или лана е заминал :)
-
Problem
[quote]Mrejata e ot 13 PC-ta, + novoto = 14.
Minava prez BENQ Palm 16-port SWITCH SPOO16
[quote]
Suglasno dadenata config tvoyata shema tryabva da e slednata:
Cable Modem=>Router=>Switch/Hub=>PC
Cable modem settings prez router:
IP =>Ako ne zadava6 stati4ni IP (pogledni si routera kakuv ti e range ot IP addresses - obiknovenno e 192.168.0.1 - Router Address i ima6 range ot 192.168.0.1 - 192.168.0.50 by default - konfiguraciyata varira v zavisimost ot markata na Routera) IP Adddress tryabva da e na "Obtain Automaticaly"
Subnet=> obiknovenno e 255.255.255.0 ako ne polzva6 druga pri AUTO DHPC ne se zadava - samo pri stati4no IP
DNS=> Router internal IP address (Rutera ti tryabva da si vzima DNS ot cable ISP)
Gateway => Router internal IP address
Ami tova e v ob6ti liniii - Ne se boi ne ti e izgoryala mrejovata karta - ako ti be6e izgoryala nyama6e da vidi6 nikoi v mrejata :)
Ako vsi4ko po gore ne ti pomogne - Remove/INSTALL TCP/IP v redki slu4ai gre6kata idva ot tam
-
Problem
Blagodaria vi za sypri4astnostta
Ina4e da vi kaja niama nikakva logika, nastrojkite gi prvih kato na edinia ot PC-tata, kojto ne vkliu4vah. I niamah Internet, dneska ve4e poluot4aiana v o4akvane na kabeldjiite, go nastroih s IP na drugo PC ot lokalnata mreja, koeto ne raboti v momenta.... i se opravi, sega s drugoto IP ima Internet?!?! Tova e polojenieto.
........Sega probvah PC-to s koftia IP....... i to niama Internet?!?
6te pitam kabeldjijte za6to edinia IP ne mi raboti.
-
Problem
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">6te pitam kabeldjijte za6to edinia IP ne mi raboti.<div align="right">Originally posted by Lory*-*30/11/2004*:* 15:45:04</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Защото имате договорка да ползвате услугата само на 13 компютъра?!?
Явно проблема е в някой firewall, който блокира това проблемно IP. Или на твоя маршрутизатор или на този на доставчика ти.