Въпрос относно сървъри и ip адреси
Значи остава в този случай ИП -то на останалите ми компютри да не е реално и се спирам на този вариант 192.168.x.x интересува ме възможно ли е някоя от страниците от рода на http://www.all-nettools.com и други подобни които ти дават информация за ИП-то да ми кажат вашето ИП е 192.168.x.x вашиат адрес прокси сървар е ИП адреса които ми е дал доставчика.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Значи остава в този случай ИП -то на останалите ми компютри да не е реално и се спирам на този вариант 192.168.x.x интересува ме възможно ли е някоя от страниците от рода на http://www.all-nettools.com и други подобни които ти дават информация за ИП-то да ми кажат вашето ИП е 192.168.x.x вашиат адрес прокси сървар е ИП адреса които ми е дал доставчика.
<div align="right">Originally posted by ilian66*-*24/12/2004*:* 06:32:18</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не само е възможно ами е и задължително - навсякъде ще ти се репортва IP oт доставчика, дали ще ти се виждат вътрешните адреси зависи от това какъв рутер ще си сложиш ...[:)]
След като е възможно какви настройки трябва да направя за да се виждат вътрешните ИП-та ?
До сега използвах Internet Connection Sharing
Преди два дни ми дойде тази идея и изпробвах следните програми:
CCProxy
WinGate
WinRoute
След като ги инсталирам и прочета малко из хелповете успявам да подкарам нета и на другите компютри но вътрещното ИП не го вижда никои .
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">След като ги инсталирам и прочета малко из хелповете успявам да подкарам нета и на другите компютри но вътрещното ИП не го вижда никои .
<div align="right">Originally posted by ilian66*-*24/12/2004*:* 19:40:13</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Кой трябва да го вижда? Защото ако очакваш вътрешните ip-та да се логват по разните сайтове, просто забрави - винаги следата ще е от ip-то предоставено от провайдъра. Разглеждай механизма по този начин - компютрите от твоята мрежа изпращат заявка до главния ти компютър (този, дето им подава нет), той от своя страна се свързва към нета и изтегля необходимите данни като оставя следите си, след това той препраща информацията на РС-тата от вътрешната мрежа. Надявам се това ще изясни доста от нещата.
Въпреки че всичко това си беше моя идея виж какжо намерих в един руски сайт:
Возможны 2 варианта решения этой проблемы:
1. Вам нужно организовать корпоративную сеть, со внутренними IP адресами (192.168.1.x или что-то в этом роде). Корпоративный proxy сервер (другой компьютер!) переадресует все запросы на анонимный бесплатный прокси (для того, чтобы это сделать, Вам нужны полномочия - и знания - системного администратора). Минуя корпоративный прокси в Internet подключиться невозможно (поскольку у компьютера нет внешнего IP адреса), анализируя настройки компьютера - тоже. Если даже Java / ActiveX скрипт определит (и "выдаст" web серверу) Ваш внутренний IP адрес (192.168.1.x), это не раскроет Вашу анонимность. В общем можно считать это 100% анонимностью.
2. Установите на своем компьютере Firewall, в котором запретите все соединения с Internet из браузера (кроме как с тем прокси сервером, который Вам нужен). При этом желательно сделать port mapping на этот бесплатный прокси сервер, а в браузере прописать "прокси" 127.0.0.1 и локальный порт из port mapping. Но тут возможна проблема - поскольку у Вас реальный и внешний IP адрес, он может быть передан серверу (скрипт проанализирует настройки Windows и "выдаст" Ваш IP).
Какво мислиш за написаното има нещо вярно в моята логика въпреки че някои хора се отказват
"Zetle Аз се отказвам!!!"
ilian66, а пък това последното ама изобщо няма връзка с това, което първоначално искаш!
и zetle, и lamartin ти обясниха, че не е възможно това, поради простата причина, че не си си плащал за ip-тa и поради този "маловажен" факт няма начин домашните ти компютри да "се виждат в нета с различни ip-та".
давам ти най-елементарния пример:
ако си включиш 3 деривата на телефона в къщи всичките ще звънят едновременно, защото бтк ти е дала един телефонен номер. за да има различен номер всеки апарат трябва да си платиш на бтк нови номера и тогава всеки апарат ще се вижда в телефонната мрежа с различен номер.
абсолютно същото е и с ip-тата. плащаш 3 различни ip-та - трите компютъра имат различни ip-та. не плащаш - всички са с едно за пред света.
Добре приемам че е невъзможно. Държа да отбележа обаче че идеиата няма нищо обшо с това да спестя пари .Целта беше един по различен начин за анонимност в интернет.
:)
Еми ти като за всеки компютър си вземеш уникален адрес, това мисля че те прави "по-НЕанонимен", защото ако от вън се вижда IPто на рутера на доставчика ти, никой освен администраторите ти няма да знаят кой точно седи зад този адрес.
1 Никъде не съм споменавал че искам да си взема ИП адрес просто търся начин за промяната му или за някаква маскировка без да използвам прокси.
2 Относно твърдението "по-НЕанонимен" преди време си бях взел ИП-та от доставчика но те с нищо не се различават от сегашното ми ИП освен по последната цифра която беше +1 за всяко следващо ИП естествено навсякъде в нета се виждаше същият прокси сървар както сега и съответното ИП .Тъка че твърдението "по-НЕанонимен" в моят случай не е вярно защото разлика-никаква.
Илияне, за толкоз време дто изгуби да пишеш тук да беше взел малко да прочетеш какъв е принципа на мрежите. Тогава щеше и сам да си отговориш на въпросите.
А между другото относно IP адресите: като не ти харесват 192.168.х.х, може да ползваш 10.х.х.х Примерно IP адрес 10.10.10.10 е готин и спокойно можеш да си го ползваш [:D]
Неееее, няма такъв човек просто!
Отчаян съм вече !!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...преди време си бях взел ИП-та от доставчика но те с нищо не се различават от сегашното ми ИП освен по последната цифра която беше +1 за всяко следващо ИП естествено навсякъде в нета се виждаше същият прокси сървар както сега и съответното ИП .Тъка че твърдението "по-НЕанонимен" в моят случай не е вярно защото разлика-никаква.
<div align="right">Originally posted by ilian66*-*26/12/2004*:* 02:18:24</div id="right">
Тука вече нещо си сбъркал много сериозно понятията. Искам да ти дам следният съвет - преди да пишеш отново с въпроси и твърдения относно мрежите вземи научи какво аджеба е туй чудо прокси и за какво се използва, защото аз съм спокоен човек, но честно казано вече започвам да се изнервям.
Накратко ще ти кажа, че ако връзката минава през прокси сървър, твоето реално ip е невидимо за всички в нета.
Весели празници [:)]
За каква твоя идея говориш бе пич.
Виж сега.
Представи си че живееш в едно общежитие с още 100 човека.
Всеки си има стая с номер и ти си един от тях.
За да получиш писмо подателят трябва да напише на плика града, номера на улицата, името на получателя и номера на стаята.
Да ама в твоята стая ти си взел още трима пича да живеят.
За да получат и те писма какво трябва да направят(при положение че само ти си регистриран в тази стая)
Ами подателят трябва да напише писмото до теб и в малки скоби да уточни че това писмо е за Пешо.Иван или Драган.
Следвайки обратната логика Иван ако иска да напише писмо на някой и да получи отговор то той би следвало да напише твоят адрес с името на града(гръбнака) улицата(твоето ISP) номера(твоето IP) и в малките скоби(за което само вие си знаете)именцето на Иван.
Е как искаш Иван да хем да праща хем да получава писъмца(пакети) и да не знае никой че живее при теб.
p.s.
То не че няма начин ама това е друга тема.
Всичко за един ден неможе да се научи :-)
Весели празници и от мен.
Примерът е много интересен .
Най ми харесва от него тази част :
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">p.s.
То не че няма начин ама това е друга тема.
Всичко за един ден неможе да се научи :-)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Кажи сега батка как Иванчо да изпраща писамце и да не знае никой за него.
Ако някой му е ясно написаното на руски /по горе/ би било добре да го разясни на "български".
И весели празници на всички.
Бих разбрал този - не е наясно с нещата, но му се ще много да изпъкне някъде ....обаче не мога да разбера ВАС грамотните - две страници празни постинги на тема "защо денят е светъл и ако стане тъмен то това ден ли ще е??!!" :)