Въпрос за компютър със 2 лан карти
Здравейте!
Имам интернет които ми идва през мрежата (LAN internet). Въпроса ми е следният: Имам 2 лан-карти. През едната ми идва интернета и съм във мрежа със квартала. Другата има връзка със втория ми компютър във вкъщи. Когато пусна и двете "връзки" ми прекъсва интернета и имам само мрежа със квартала без да мога да отвора нито една страница! Когато махна (Disable)-на втората към другото PC имам интернет. Не искам да пускам интернет на другото PC просто искам да съм във мрежа със него и останалите. Как да реша проблема без Hub/Switch.
(Втория компютър)<--------->(Моят компютър със две лан-карти)<--------------> /Квартална мрежа и интернет/.
Благодаря!
През контрол панела влез в Network Connections
Върху иконата на Local Area Connection десен бутон на мишката и селектираш Bridge connections.
Нататък следваш инструкциите
Ami 1-vo trqq da ti e krosnat kabela tova ozna4ava 1/2/3/6/ krak na RJA 45 konektora da se razmenqt 1/2 otivat na 3/6 i po natatuk moje daje da si pu\sne6 net na drugoto PC kato izbere6 razli4ni ip-ta na 2-te nal karti i tn ako ima ne6to pitai
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ami 1-vo trqq da ti e krosnat kabela tova ozna4ava 1/2/3/6/ krak na RJA 45 konektora da se razmenqt 1/2 otivat na 3/6 i po natatuk moje daje da si pu\sne6 net na drugoto PC kato izbere6 razli4ni ip-ta na 2-te nal karti i tn ako ima ne6to pitai
<div align="right">Originally posted by mistar_ti*-*04/01/2005*:* 10:58:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Моят кабел е точно по този начин направен и съм пробвал да направя настройките с 2 последователни IP-та, но пак нищо не излиза – клиентът ми не вижда хостът:
http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=18809
Махни Default Gateway ако има такъв в TCP настройките на "връзката ти към второто PC"