-
XP i LAN - problem
Slogam si LAN kartata (RealTek 8139) i WinXP vednaga si detectna vsi4ko. Sled tova mi dade da si naglasq IP, Mask, DNS i t.n
Problema mi e che neshto ne vurvi !!?
- Ne moga da si ping-na IP-to, koeto sum zadal.
- Vuv tray mi pokazva: "A network cable is unplugged".
by Wise Guy
wise_guybg@yahoo.com
-
XP i LAN - problem
Imah podoben problem s windows XP okaza se che prichinata ne e v windows XP a v swicha pri instalirane na nov Hardware XP-to go testva i pretovarva swicha sled koeto porta izkluchva po niakoga ne vinagi ..
Izgasi swicha ako ti e vuzmojno za 5min da se rezetne i go vkluchi nanovo ..
i ne na posledno miasto proveri si kabela moje i da e ot nego..
Kato vkluchish swicha windowsa triabva da e zagasen sled tova go pusni i shte se opravi...
http://www.rootbg.com
-
XP i LAN - problem
Добре дошъл във форума! (явно само аз се сетих да поздравя човека...members, къде ви е възпитанието!? lol )
--------------------------
wise_guybg, по думите ти съдя, че WinXP "сe държи" съвсем нормално, ако компютърът, за който става дума, не е част от мрежа, а просто има NIC.
Кажи в каква мрежа включваш това PC?
-
XP i LAN - problem
има една дискета към мрежовата ти карта. Пуснu setup.exe или rsetXXXX.exe и на диагностик ако показва cable failed, значи е от кабела. Ako e OK и в Win показва unplugged изтрий windows-a
Edited by - hipo на 10/02/2002 09:23:11
-
XP i LAN - problem
Хипо, много си бругален "изтри Windows-a"! то на човека ако не му трябваше Win нямаше да си го инсталира.
-
XP i LAN - problem
Същият проблем се появи и при един приятел. Виндовса показваше, че кабела не е плъгнат, но въпреки това трафика между ПС-тата вървеше. Наистина страноо. Още повече, че никъде по свойствата на картата не открихме възможност за настройка на дуплекса, просто такава липсваше. Мрежата бе с коаксиален кабел, от 7 ПС-та, без сървър.
BROUGHT TO U BY MSAN