www.microsoft.com не се отваря, супер странен проблем
Значи постановката е следната. Имам 2 доставчика на инет. Те влизат в един mikrotik, като той НАТ ва вътрешната мрежа. С policy-routing съм задал кои от вътрешните машини през кой доставчик да излизат. Да ама тези които излизат през доставчик 2 не могат да отварят www.microsoft.com и www.icq.com. Пробвах всичко безрезултатно. Когато вържа доставчик 2 директно в машина под вин 2К всичко си се отваря. Имате ли идея има ли нещо по-различно в тея 2 страници от всички други ?!?
Със здраве Габи !!!
Re: www.microsoft.com не се отваря, супер странен проблем
Възможно ли е Доставчик 2 да има защита по МАК адрес на ЛАН-а? Ако има като сложиш кабела в рутера (Микротика)няма да има нет очевидно заради смененя МАК адрес!
PPPOE то се връзва, взима си ИП и се отварят всички страници с изключение на www.microsoft.com и www.icq.com. Най странното е че до тях има trace до някъде...
Със здраве Габи !!!
A самото icq връзва ли се ,под друга OS пробва ли да ги отвориш?
Аз имах подобен проблем, но при мен самият клиент на ICQ-то не се връзваше и някои страници не се отвараха.Реших си проблемът със следният ред във firewall-a:
iptables -A FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu
МММ да оправих го. В микротика е малко по друг начин но идеята е тая. Отне ми 12 часа докато го сфана и цялата простотия идва от там че единия доставчик ( проблемния ) минава през ПППОЕ.
Със здраве Габи !!!