БТК BIZ - как да включа още компютри?
Вързахме се към бтк и искаме да включим няколко пс-та. Казаха ни да изберем бизнес тарифа и така на всеки компютър скороста ще си е добре и няма да се влияе от другите. По някакъв специален начин ли трябва да вържа компютрите, те са 2 в съседни стаи или си правя локална мрежа между двата. И как по - точно става това?
Re: БТК BIZ - как да включа още компютри?
Щом си на BIZ значи имаш статично IP и освен това можеш да споделяш нета между няколко машини - за това има няколко варианта:
- рутер (хардуерен или софтуерен)
- Internet Connection Sharig
- proxy server - препоръчвам ти Proxy+
Пиши с каква ОС са машините.
с 2 думи Виндоус (версия) или Линух :)
Цитат:
Първоначално публикувано от NikkO
Какво ще рече ОС?
Oперационна Система - някои от тях са упоменатите Windows и Linux.
Само че, някой те е подвел, като ти е обяснил, че скоростта "няма да се влияе от другите" (РС-та). Ако някое РС "захапе" бърз сайт или си пусне торент клиент, другите ще имат нет, ама ницки! Пример? Ето: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg155132, http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg155319, http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg156301 :grin:
windows sp2. аз останах с впечатлението че никой от темите които си дал не е ба бизнес пакет. по принцип и мен това ме интересуваше дали ако аз си тегля другия комп също ще може да тегли. в бтк точно това питах и ми казаха че ако си вземеш пакет за домашни потребители и се вържат 2-ма ще си делят скороста , а при бизнес пакета нямало да е така.
Цитат:
.............
в бтк точно това питах и ми казаха че ако си вземеш пакет за домашни потребители и се вържат 2-ма ще си делят скороста , а при бизнес пакета нямало да е така.
Не се заблуждавай! Даже и на бизнес обяд няма как една пържола да се раздели на трима и всеки да изяде цяла пъжола.
Ами каква е тогава разликата между бизнес и домашен абонамент,в смисъл бизнеса не трябва ли да е предназначен за повече от едно пс?
Цитат:
Ами каква е тогава* разликата между бизнес и домашен абонамент,в смисъл бизнеса не трябва ли да е предназначен за повече от едно пс?
Той е предназначен за повече от едно РС, но си делят скоростта.
... и освен това има и още некои и други разлики:
- статичен адрес;
- не само една пощенска кутия oт 15MB, а от 20 по 15МВ до 100 (физически, неограничени alias) по 30МВ;
- не само антивирусна, но и антиспам защита;
- по-голямо място за web хостинг - до 30МВ;
- безплатна регистрация на .com, .org или .net домeйн.
За бизнес ADSL не ти трябва рутер. Вграденото DHCP в ADSL-a дава до 8 адреса. ( Аз съм с бизнес 512 )
За броя на раздаваните от DHCP адреси аз залагам на 99!!! За ВСИЧКИ Biz пакети! :grin:
А дели ли се скороста между всички компове или всеки си държи скороста около 30К.
Цитат:
А дели ли се скороста между всички компове или всеки си държи скороста около 30К.
Въпреки, че вече ти отговориха на този въпрос :RTFM: ще го кажа пак - ДА ДЕЛИ СЕ. Ако имаш 5 компютъра и ползваш интернет в момента само на един от тях - ще имаш скорост около 30К (примерно - в зависимост от акаунта който си закупил). Ако и на 5- те пуснеш да се тегли нещо едновременно - ще имаш скорост 6К на всеки от тях.
За да имаш и на 5-те компа по 30К ти трябват 5 отделни акаунта или един, но за 150К :yahoo: