Wireless мрежа с обхват 2 квадратни км и 70 потребителя
Здравейте искам да ми помогнете,понеже не разбирам и не съм се занимавал с мрежи,знам някои общи работи
1 во - мога ли да направя така мрежата че в рамките на 2 квадратни километра да имат достъп едновременно 100 потребителя,примерно,не да се преместват на различни точки за достъп...какъв им е обхвата и колко г/д ще ми трябват да покрият тази площ/потребители...
2 ро - ако да колко точки за достъп и какви трябва да сложа,евентуално колко струва едната ??? и тнт каква техника ще ми е необходима на каква цена за да направя цялата тази мрежа в рамките на такова разстояние...въпроса е всички комютри да получават интернет ...точките за достъп могат ли да го получават безжично този интернет,или поне до тях трябва да е с кабел ...и как е по добре евентуално ...такива работи ако може да коментирате ...благодаря ви предварително....
Re: Wireless мрежа с обхват 2 квадратни км и 70 потребителя
Ами може, ама не си казал какви скорости ще се ползват. Ние слагаме такива и не е проблем да помогнем. Ама дай малко информация какъв е релефа. По принцип не е скъпо но зависи какво качество търсиш.
Виж сега Радко, не се засягай ама нещо не схващам.
Искаш да правиш мрежа за 100 потребителя ама нищо не разбираш от мрежи:081:
Ами като искаш да правиш бизнес вземи попрочети това онова и ако нещо не ти е ясно питай.
Ти искаш тука някой да ти обяснява ат А до Я за мрежите, като въпросите ти са толкова много че човек книга може да напише.
Ами ти искаш цял бизнес план бе приятел.
mi znachi da prav si iskam cql biznes plan,interesyval sym se dosta,specialno za wireless nqqm si i ponqtie ... ako stava vupros za kabeli she si go napravq sam,vuprosa e za edno selo ,relefa prav,nqma sklonove i tnt,samo kushti ... iskam da im davam net,poneje imam priqtel koito moje da mi luchi s edno radio ot 3-4 km ot tam az da priemam i da napravq wireless iz cqloto selo ,prosto lokalna mreja samo che wireless ,skorostite estestveno po dobre po visoki,ama 10 tina Mbit/s she e dobre ako moje ,to poveche i nqma da im puskam za lokalni nqkvi a u ...ta tva e ,ne mi e qsno ...nachi az jiveq v nai dolniq krai na seloto ,tochno super udobno za priemane na signala,i ot tam v nas trqq da sloja ruter,i ot tam nagore wireless switchove li ???? i prez kolko g/d trqq da gi razpredelq ...znam che povecheto sa s obhvat 100-150 metra ama ne mi e qsno nqma li nqkvi po zdravi ...tva e obshto vzeto ...