Re: Мрежа с 2 ADSL-а, КАК?
Няколко неща ми идват на акъла. Едното е да се сложи Load balanced рутер в който да влизата двата интернета и рутара да дава нет на другите компове. Друг е въпроса дали ще стане при положение, че двата АДСЛ модема са с еднакви адреси. Другия вариант е да се сложи след всеки АДСЛ по един рутер, като IP адресите на рутерите да са от една мрежа и да е исключено DHCP-то и на двата. Част от компютрите ще пишат за Gateway единия рутерм, а други другии в зависимост кой от къде иска да взема нета. То това може да стане и без рутери ако само се промени ИП адреса на единия модем ама незнам дали сам можеш да си го променяш.
Не съм запознат много с модемите на BTK, но би трябвало да има един от двата начина за свързване към ПС-то на потребителя( USB и Lancard). Ако приемем, че ще се свързват с Lan kaрта, слагаш двата модема към две лан карти сложени на този компютър, който казваш, че можеш да ползваш като сървър и с трета карта пускаш нет на цялата мрежа. За обединяване на двата интернет-а има програми както и писано във форума. Друг вариант е използване на USB връзка на модемите към сървъра и една лан карта към мрежата.
PS: Предполагам, че ще има и много по-добри предложения.
Обади се или пиши на имеил до хелпдеска на БТК.
Обясни им подробно ситуацията и помоли на единия от модемите да променят адресите раздавани по DHCP да бъде в реинджа 192.168.2.*(стандартно е 192.168.1.*).
Мисля ,че така няма да има конфликти между IP-тата.
E, и ако РС-тата се разберат с 2-та DHCP сървъра, всичко ще е ОК!
Но ако не стане, сървърите се спират и на всяко РС му се слага статичен адрес. И вече ще си има мир и любоф! :grin:
Ами дори и да не са спряни DHCP сърварите като се сложат ръчно статични адреси не би трябвало да има проблем.
аз пробвах тука в частна фирма дето са ми клиенти - след дълги размисли стигнах доизвода че излиза много скъпо. За това те съветвам да оставиш на един комп само 2рия и да дръпкате само от него - другия за интернет
Рутер* 2wan* 4lan-правил съм го с два кабелни модема и вдигам двойно скороста.А същевременно го продавам същия H2BR4-135лв.Има функция backup -при отпадане на единия доставчик да включи другия.
Цитат:
Първоначално публикувано от WilliamDark
и колко струва рутера?
Цитат:
Първоначално публикувано от azrado
Рутер* 2wan* 4lan-........А същевременно го продавам същия H2BR4-135лв.
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от WilliamDark
и колко струва рутера?
A ти кажи как е ASDL във Варна като качество, че ще ми режат кабелният интернет :2guns:.
аз го препоръчвам ако ти трябва истински интернет - аз съм на 512/128 и съм много доволен - проблема е само с БГ-Пиеринга... много БГ сайтове бавят, но мен това не ме интересува. Сървъра ми е в NY и ми трябва международен трафик...
@PAT не съм видял цифрата :oops: но предполагам че е добавена в отговор....
Пробелам с мрежата на Кrassy го решихме. Сега си работи мрежата с два АДЛС-а. След единия АДЛС иам безжичен рутер. Всичко се оправи без никакви инвестиции.
трябва да ми обясниш как - но на ICQ като се засечем някоя вечер ;)
Ок. Като ме видиш onlinе ме питай.