мога ли сам да си смена ip-to
мога ли сам да си сменя ип то като от локал ареа канекшъна смена моето ип с друго. един прятел го прави това и примерно ако неговото ип завършва на 172 той го прави на 173 и хоп готово. докато при мене нещата не стоят така. ако някои знае как мога да го направа това моля да каже. може да зависи нещо от subnet maska , gateway ако някой знае как става плс да каже.
благодаря и много поздрави
Re: мога ли сам да си смена ip-to
Като цяло ИП-то можеш да си го смениш, без абсолютно никакви проблеми, но не е ясно дали новото ИП което си напишеш ще ти върши работа.
Обоснови се защо искаш да си сменяш ИП-то, как точно го правиш и какъв резултат достигаш. Много доставчици от край време са решили проблема с неволната смяна на ИП-то.
зависи. аз в нашата мрежа съм вързал IP-то с MAC-а....
ttyy, можеш, но не забравяй да си запишеш на листче сегашното, защото ако след това нямаш връзка трябва да знаеш какво да върнеш
сегашното ип не мога да го забрава защото като дам ауто детект и веднага си се включва то, което ме навява на мисълта че щом ми е на ауто детект още от техния сървар е зададено да съм с това ип и ща неща тва е положението ? май нямам шанс да го смена ПО ТОЗИ НАЧИН ?
Ако сървара те канектва и като мак адрес ще трябва да си смениш и него.Но първо трябва да знаеш кои мак адрес отговаря на IP-то с което искаш да влезеш.И по принцип от цялата работа няма никакъв смисъл ако си на неограничен нет,освен ако не вземеш IP-то на някои потребител с по-бръз такъв.Също така е почти 100% гаранция че ще те засекат веднага.
никъде не мога да намера поле кадето да ми пише mac adres или нещо от сорта за да го смена. можели да ми кажеш каде точно се намира таи настройка и дали имаш да ми дадеш някакъв мак калкуратор който да смята за дадено ип какъв мак. аз примерно имам днс и събнет маск калкулатори кой точно това правят ... а колкото до засичането какво могат да ми кажат от фирмата :)? смисъл някъде в договора да пише че не мога да си играя със настройките ми на нета ?
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,17466.160.html прочети темата и ще ти отговори на този и много други въпроси.
ttyy, кажи каква ти е целта, защото от написаното от теб става ясно, че всичко ти е една голяма мъгла :) (без да се обиждаш)
MAC не е настройка, а уникалния идентификационен код на мрежовата ти карта. вижда се след двоен клик на "компютърчетата долу"-> support -> details -> physical address
сменя се със специална програмка
калкулатори на dns и subnet не знам на кое викаш, защото те не са по някакъв алгоритъм, а по решение на администратор. може да имаш програмам, която да ти ги ПОКАЗВА, но не и да ти казва кое е "правилното", защото правилно НЯМА.
а с настройките на нета можеш да си играеш колкото искаш, като нямаш право да си присвояваш account-a на друг потребител, и нямаш право да мрънкаш, ако след подобна "игра" се наложи да си платиш на поддръжката да ти го пуснат отново:)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
MAC не е настройка, а уникалния идентификационен код на мрежовата ти карта. вижда се след двоен клик на "компютърчетата долу"-> support -> details -> physical address
сменя се със специална програмка
Хм, под Windows смяната на MAC адреса се прави с 3 клика от Device manager, без специална програмка. Предполагам зависи от драйверите на самата мрежова карта, но досега не съм попадал на такава, в която полето да не е налично, даже и със стандартните драйвери които вървят със самия Windows.
peshos, прав си, но аз по инерция си пердаша с една програмка от време оно. smac май се казваше... просто има повече нещица в нея, а и е "на 1 клик разстояние"
--- мнението е изтрито ---
Писането на глупави постове и излишни окраски са в разрез с правилата.
И си корегирай аватара, за да не го коригирам аз.
ru-boy
Цитат:
Първоначално публикувано от cxv
Цитат:
Първоначално публикувано от peshos
Хм, под Windows смяната на MAC адреса се прави с 3 клика от Device manager, без специална програмка. Предполагам зависи от драйверите на самата мрежова карта, но досега не съм попадал на такава, в която полето да не е налично, даже и със стандартните драйвери които вървят със самия Windows.
---лъжльо--- :-memnon :-memnon :-memnon :2guns: :2guns: :2guns: :2guns: :2guns: :taz :taz :taz :taz :monster :monster :blob1 :blob1 :blob :blob :jamaika :RTFM: :095: :095:
Бих ти бил благодарен, ако се конкретизираш кое в цитирания от теб пост не е вярно, а е лъжливо?!?
Писаници в стил: "И аз да кажа нещо..." И ако може да обясни какво изразява с всяко от смайлитата му казвам браво и +1 в рейтинга. :bravo
Цитат:
Първоначално публикувано от ttyy
н какво могат да ми кажат от фирмата :)? смисъл някъде в договора да пише че не мога да си играя със настройките ми на нета ?
В такъв случай те съветвам да питаш именно администратора на доставчика как да си смениш IP-то, той определено ще е в състояние да ти "помогне":)