Шерване на интернет през телефонен кабел как ?
  Задачата е да се свърже бтк-адсл модем с компюри на 600 м .Има телефонен кабел ,няма пряка видимост или възможност за пускане на друг кабел.Бтк-адсл модема обслужва в момента 2 компа като връзката е поделена със суич.
Въпроса е от къде мога да закупя 2 Eternet модема приблизителна цена . Ако някой е решавал подобен проблем моля за съдействие. 
     Re: Шерване на интернет през телефонен кабел как ?
  2 Eternet модема???
Какво е това?
  Човека иска да си изгради собствено ADSL трасе с 2 ADSL ethernet-модема (ей колко си неук Lupus :ole ).

Има една тънка подробност обаче.. Трябва ти един DSLAM и един ADSL модем, на първия няма да ти хареса цената. Всеки доставчик на мрежово оборудване може да ти достави, като Linksys, Cisco и т.н. единия е стотина долара другия е няколко хиляди ако се бъркам някой да ме поправи :yahoo:

Две HomePNA 3.0 устройства напълно му решават проблема.
  Мда тва звучи елегантно решение за колко 250$ бройката?
   Цитат:

Първоначално публикувано от monnte  
 Бтк-адсл модема обслужва в момента 2 компа като връзката е поделена със суич.

:081:По скоро с рутер.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Vandal  
  :081:По скоро с рутер.

Шерването съм го направил със суич за 9 лева и работи вече 1 година .
Цената от 500$ не ме устроива .Ако има решение с модеми независимо от ниската скорост ме устроива.
  Ниска или висока са субективни понятия. Каква е скоростта, която те устройва?
  Пича е на прав път!Имаше едни адаптери,май се водеха WDSL(не се сещам за точното име), дето ги пускахме в нашия офис по двупроводна линия на 1км. и държаха 10 Mbit./Half Duplex. Доколкото си спомням спецификацията, при 4-проводна линия може да държат 17Mbit/full duplex.
Та май това ще му свърши работа.

Само като идея

По едно време, имаше (тъй наречените) leased_line-модеми. Разликата с обикновените външни модеми е, че leased_line-модемите могат да работят И по обикновена жичка (за разликата от телефонната линия тук няма напрежение). 

С два такива модема, може да се осъществи RS232-връзка между два компютъра

<комп1 --(RS232)-- модем1> <-------------- (обикновен чифт) ------------------- > <модем2 --(RS232) -- комп2>

И ако и двата компютъра са с WinXP, може би връзката ще стане лесно през NewConnectionWizzard/Set up an advanced connection/Connect directly to another computer/Съответно Host и Guest/COM-n
Само че не знам такава връзка дали може да се шерва, защото в случая ще се наложи такова шерване поне от едната страна.

Самите модеми (ако успееш да намериш някъде) не са много по-скъпи от обикновените модеми. Може би 10-20%, т.е. трябва да е около 50-60$ за модем. // глупости- макс 40$

Скоро гледах някъде един такъв стар модем - Multimodem MT2834BLI. Отзад си имаше ключе за leased-line/тел.линия. 

Имам некви смътни спомени, че единия модем се пуска в режим auto-dial, а другия в режим auto-originate. Но може да се окаже, че при WinXP това изобщо не е нужно.

// Това има смисъл да се прави (да се направи опит да се прави) само ако успееш да намериш захвърлени някъде в мазето два такива модема.
  @MitkoS,
Това беше първото, което ми мина и на мен през главата, ама скоростта е много ниска - макс. 56kbps. За по голяма скорост - HDSL.
  http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22586.0.html
и по-точно, нещо подобно на това - VDSL - ZyXEL - Model - Prestige - 841C. цената му според някой сайтове в мрежата е около 150$ за брой (ще са ти необходими 2бр.). Потърси някакви по-евтини аналози.

В далечния краи интернета ще се ползва само за сърфиране .
 модемите VDSL - ZyXEL - Model - Prestige - 841C знае ли някой коя фирма ги предлага в БГ
мисля че това ще е решението
  Виж  тук, дали не става да се поръча!
Повече инфо  тук , ако са им актуални кординатите на старницата им! :Drinks: