Bluetooth връзка между два компютъра?
Ами искам да пусна нет на лаптопа през bluetooth
от настройките има опция make new connection и правя връзката и показва с програмката си че са вързани но само това, как се броузва такава мрежа?
и на двете устройства в компютрите ми са инсталирани и ми ги дава в Network Connection макар и изписващо network cable unplugged
Та как да си свържа двата компа да броузвам от лаптопа компа и интернет също?
PS: Всъщност стана предаване на данни от единия комп на другия но само със собствената си програма и едностанно само. Остава въпроса как да се пусне нет през bluetooth?
Re: Bluetooth връзка между два компютъра?
Ето два линка, които за съжаление нямах време да разгледам обстойно. Дано ти помогнат
http://wiki.xda-developers.com/index...uetoothNetwork
http://support.microsoft.com/kb/883259
(за втория малко се съмнявам)
Успех!!
П.С. Нали си знаеш, че не можеш да очакваш велики скорости при Download...
Да, наясно съм със скоростите, по малко от 1 мегабит
идеята е да тръгне нета просто
ПС: в първия линк споменават неща които ги няма сякаш при мен
още търся помощ
аз навремето ползвах това за референция и се получи при мен:
http://www.geekzone.co.nz/content.asp?contentid=1285
трябва обаче донглето да ти поддържа дата профила.
ами не не става. Там има указания за някакъв друг драйвер, при мен ги няма точно тези менюта
а нормално ли е да ми дава cable unplugged на network connections на връзката за блутута, въпреки че няма кабел никъде ама...?
ПС: Значи правя връзка с вградения софтуер прехвърлям файлове но нет оттам не виждам как може да се пусне
Никой ли не е пробвал подобно нещо?
ПС2: Пропуснах да спомена на компютъра блутута е Surecom на USB, на лаптопа е вградено някакво пише че е на Toshiba
ПС3: Връзката стана след питане във форума на Surecom :bravo
Та ако някой се интересува трябва на сървъра да се включи PAN (personal area network) а клиента да потърси за нови устройства и всичко си става :)
Върза ми се на 3 Mbit като за нет супер :bravo
Цитат:
Първоначално публикувано от saint056a
ами не не става. Там има указания за някакъв друг драйвер, при мен ги няма точно тези менюта
а нормално ли е да ми дава cable unplugged на network connections на връзката за блутута, въпреки че няма кабел никъде ама...?
ПС: Значи правя връзка с вградения софтуер прехвърлям файлове но нет оттам не виждам как може да се пусне
Никой ли не е пробвал подобно нещо?
ПС2: Пропуснах да спомена на компютъра блутута е Surecom на USB, на лаптопа е вградено някакво пише че е на Toshiba
ПС3: Връзката стана след питане във форума на Surecom :bravo
Та ако някой се интересува трябва на сървъра да се включи PAN (personal area network) а клиента да потърси за нови устройства и всичко си става :)
Върза ми се на 3 Mbit като за нет супер :bravo
Направи Link Speed - Auto Detect(Negotiating with another device) ако настройките са наред ,значи за това ти дава "изключен мрежови кабел"(Network Cable is Unplugged) и красивото червено Х-че
:)))))
абе то хубаво се връзва... ама отблизо е на тая скорост... при мене след две стени в кенефа едвам дига 100кб/с :)
това за изключен мрежов кабел автоматично се конектва след връзка към PAN server
а за скороста вярно че в една стая дава 3 Mbit но пък пробвах на горния етаж пак се закачва на 1Mbit :)