За неравната битка със СПАМ-а
Отново ме налегна чудене... навъдили са се разни автоматични гадове, които прелазват интернета и де що видят поле за попълване тъпчат код от сорта на:
Та чуденето ми е по следните въпроси:
1) Почти всички линкове са или счупени, или водят към други страници, изпълнени отново със счупени линкове. Аджеба - защо го правят?
2) Има ли смисъл да се банват ip-та, от които се пуска подобен род спам, или гадовете се крият зад реални адреси на нормални хора и банването на практика би прецакало хората, а не роботите?
3) Има ли някакъв начин за предпазване от роботите, различен от CAPTCHA (т.е. без въвеждане на код от картинка)?
4) Как се казва този вид спам... ще ми се да разбера кой го пуска и какъв софтуер използва... (подозирам разработчиците на CAPTCHA, нали трябва да се насърчават продажбите все някак :) )
5) Смърт за роботите! Смърт! Смърт! (Много гледам Терминатор и Матрицата, ей :016: )
Re: За неравната битка със СПАМ-а
ОХРАНАААА!!! Вършете си работата!!! :-memnon
Ско, ако можеш сам да си отговориш на въпросите, ще станеш милионер, гарантирам ти! :ole :yahoo: :bravo :Drinks:
Същото е и с ботовете по форумите,бълват безмислени глупости.Всичко това не е ясно защо.
Идеята е супер проста. Видях я в един блог. В полетата за регистрация слагаш собствено поле, което е задължително. Примерно: Кога е създадена българската държава. :) Елементарно и работи.
аз видя друга проста и адски хитра идея, нещо като обратното на CAPTCHA - вместо да се опитваш да да разпознаеш остреща човек ли е, накарай робота да се издаде - редом с полетата, в които се пише се слага и едно невидимо например, така когато човек пише ще го пропусне, а роботчето ще ги обработи всичките и ще си запише гупостите. после като се обработва информацията от формата поглеждаш попълнено ли в въпросното поле и ако има гадости в него - мараба робот! :yikes