искам да стана интернет доставчик в едно село щото този при който сме се ебава много и трафика е 20К, ще може ли да ми кажете някой начин или адреси на хора с които трябва да разговарям
Преглед за печат
искам да стана интернет доставчик в едно село щото този при който сме се ебава много и трафика е 20К, ще може ли да ми кажете някой начин или адреси на хора с които трябва да разговарям
С Кмета, Попа и Полицая :-)
....и доктора ...пък ако се казва и Рос - идеално ;-)
То не е толкова просто. И на мен не ми харесва цената на бензина, но това не ме кара да си купувам бензиностанция, за да не съм прецакан.Цитат:
Първоначално публикувано от ballky
Като чета отговорите до тук се сещам за една приказка.... "Нахрани бедния, пък не го питай къде ще сере." :)
Поне за вдама от писалите дотук знам че могат да отговорят. Дори и да не е напълно, поне на 90%. Намам нищо против и малко бъзик, но ако след това има полезна информация по въпроса. Напишете каквото е необходимо пък човека сам ще реши дали е лесно или не, дали си струва или не.
Аз лично не знам много повече от това да се вадят някакви лицензи (даже не се сещам от коя комисия). Това мисля е по-трудната и по-"скъпата" старна (може и да греша). Техническата страна на въпроса спаред мен зависи от това колко "голям" доставчик искаш да станеш.
Ако имаш много излишни пари за харчене все ще се намери кои да ти помогне :) да си направиш доставчик.
1) Фирма
2) Лиценз от КРС
3) Разрешително от Общината за строеж
4) Техника
5) Свързаност с други ISP
...и след всичкото това "охарчване", трябва да предложиш прилични скорости на разумни цени на клиентите си, иначе току-виж цялото село се юрнало да стават доставчици. :-memnon
Не знам дали си струва човек да става доставчик на село предвид броя потенциални клиенти. Ако просто искате да си делнете разходите с приятели и се намирате физически близо (2-3 пресечки разстояние) можете да си споделите един BTK ADSL бизнес тарифа (позволяват закачването на рутер).
Освен това си представи, че след всички направени разходи и потрошени нерви, най-накрая станеш доставчик, но след някое време някой нов доставчик ти отнеме клиентите! Оставаш си овчар без стадо :-memnon! За това и моят съвет е да послушаш @Cko!
Стига в това село да има ADSL....