Помощ за access node communications server
Здравейте.
Имам едно такова устройство (wellfleet access node communications server), и се чудя какво точно е предназначението му, и как се конфигурира.
има 12 10BseT порта + 1 отделен с индикация и за TX и RX, 1 ISDN, 1 CONSOLE, 2 серийни (от старите) и още някакъв XCVR.
типа на устройството е за монтиране е рак.
предполагам, че служи за осигуряване на достъп до външни ресурси (а може би рутер или маршрутизатор).
ако някой си има представа за какво иде реч нека сподели
мерси :)
Re: Помощ за access node communications server
Това е една антика на може би повече от 10 години. По идея е рутър с поддръжка на незнам си колко протокола, но чесно казано нямам ни най-малката идея за какво можеш да го исползваш в наши дни. Колкото до конфигурацията му - най-вероятно става през конзолния порт - сериен кабел ком-ком миником, хипертерминал или каквото там решиш да ползваш (терминални програми дал господ). Поразрових се малко из гугъл и до колкото мога да видя, вероятността да намериш документация клони към нула. За всеки случай потърси по парт нъмбър, но според мен това си е директно за някой музей на техниката :-)
знам, че е доста старичко :)
търсих инфо за него къде ли не, но нищо не открих :(
а колкото до конфигурирането незнам дали изобщо ще мога да го свържа с комп... порта CONSOLE май беше 15pin, а двата COM много приличат на старите серийни, но са с доста повече пинове (нз точно колко, но са три реда)
welfleet явно е купен отдавна от Nortel, а на техния сайт в съпорт секцията има от пиле мляко (просто потърси по точен модел)
пуснах един бърз сърч по welfleet и излязоха доста резултати от този "калибър", вкл. документации от далечните 199х г.