-
Бавно resolv-ане
Система: win98se
(ако се наложи и още ще кажа)
Проблем: Има забавяне при resolv-ането на адресите.
Значи получава се едно около 30 секундно забавяне, когато която и да е програма тръне да се връзва с Интернет. Съответно проблема го няма когато напиша директно даденото IP-то - тръгва веднага.
Компютъра е в мрежа, Интернета е по наета линия. Всички настройки са му наред. Преди работеше нормално, но виндолс - кво да го правиш...:)
Преинтслирането на протоколите и мрежовата карта не решава проблема...
Дано ме разбрахте =)
10х
-
Бавно resolv-ане
Ами зависи скоростта на ресолв зависи от скоростта до name сървърите, повече познати като ДиЕнЕс-и (DNS). Може би някой ги е бърникал и сменил. Виж твоите кои са и дай един ping. В случай, че са оригиналните на доставчика (и са се скапали) сканирай близките подмрежи за отворен порт 53, ако има значи най-вероятно това ДНС. Виж какъв ти е пинга до него и ако е по-добър си го сложи него. В общия случай, ако добра работа вършат ДНС-ите на доставчика на твоя доставчик. Например ISP-то ЕвроИнтегра купуват интернет от СпектърНет и Гукис (сега не знам как се казват) и ти търсиш ДНС-ите на СпНет или Гукис. При избора кой ДНС да избереш можеш да ползваш и tracert програмата, която показва през колко машини ти минава връзката до съответния хост, ДНС които са на по-малко хопове (минават през по-малко машини) нормално ще са по-бързи, но това не е задължително, така че гледай пинг времената.
И все пак, ако проблема наистина е от оригиналния ти ДНС, който ти дава твоя достачик, нормално е да му се оплачеш на него.
<font size=1>I love Miranda!</font id=size1>
-
Бавно resolv-ане
Здрасти rozovata pantera,
Значи проблема е в самото PC! Другите машини са със същия DNS и си работят нормално... Нещо го ебава и не мога да схвана какво. Защото понякога, много рядко страниците ги отваря директно.
Иначе когато "захапе" страница, после без проблеми си я гледам.
-
Бавно resolv-ане
На едно приятелче така се беше разбил целия DNS клиент на Windows-a и само с IP-та отваряше страниците.Пак беше на windows98SE.Грубото решение е преинсталиране :).Ако беше NT знам че там DNS клиента е просто service,който можеш да пускаш и спираш, обаче за 98SE не знам как е реализирано.