Посъветвайте ме за wireless router!
За да си спестя кабели по коридор, през врата и през стая, трябва да си сложа wireless router, в който да ми пъхнат лан-кабела, нещо, с което съм абсолютно незапознат, както и с цените...
тъй като обмислям въпроса да премина към линукс, трябва да работи безпроблемно с убунту, както и с лаптоп, на който има супер custоm линукс
чувал съм, че има с usb или pci kaрта - кое е по-добре?
може ли без проблем да се покрият 90 кв.м?
ако може, някои да ми препоръча модел? (излязоха ми хиляди страници в google.bg)
с торентите имат ли проблеми? не искам към проблемите на доставчика да си прибавя и проблеми с рутера...
сега съм с дъно ASUS 5KPL-VM
предварително благодаря...
е, и да не е супер скъп...ако сумата е сериозна, може и да се примиря с кабела....
Re: Посъветвайте ме за wireless router!
Цените за безжичен рутер варират между 65 и 150 лв. Всички са направени да се настройват елементарно. Отделно ти трябва безжична карта на компютърa (около 30 лв) и питаш дали е съвместима с убунту. Препоръчително е да са от една и съща марка.
Не съм съгласен ,че е препоръчително да са от една и съща марка. Във къщи чудестно си съжителстват рутер на Netgear и 2 броя miniPCI на Broadcom и на 3Com.
@Kris11 Изтрих поста ти защото беше само цитат. Ако искаш да пишеш нещо пусни го пак. Sorry
@hihimor, Виж това:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg291197
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Исках да напиша @hihimor - Вече има дълги свредла по 50-70 см. Лесно се пробиват дебели стени и се прекарва кабел. през твпите стени и коридор е малко под съмнение WiFi рутера.
но се бъгна нета .