Достъп до локална мрежа през рутер
Добър ден, имам следния проблем:
В къщи имам изградена мрежа от 4 компа с интернет през кабелен рутър "линксис BEFSR41" , на работата имам интернет от същия доставчик и искам да имам достъп до шернато-то на домашната локална мрежа от компютъра в офиса.
От вкъщи виждам компа на работата, но обратно не,та как става цялата работа?
Благодаря предварително.
Re: Достъп до локална мрежа през рутер
Аз бих го направил с VPN до всяко РС, чиито шернати ресурси ме интересуват.
В ръководството на рутера потърси секцията Virtual server или Port forwarding
ако ти трябва само до един можеш да си пуснеш ремоте десктоп, но за целта е нужно да пренасочиш порт 3389 към него, друг вариант е да пуснеш DMZ към единият и да си използваш само него.
LogmeIn
Разгледай това - слагаш колкото си искаш (имаш) компютри.
Имаш достъп до тях, стига да имаш интернет.
Hamachi е същото , но на мен ми допада повече :)
Точно така - (почти)същото е! :)
Хората дето разработиха Hamachi, се разшириха, доразвиха, допълнително осигуриха, "опаковаха" и излязоха на пазара като Logmein...
Hamachi продължава да съществува като отделен продукт на LogMeIn: VPN Evolved
Аз да кажа според мен предимството на Logmein-а.
За да добавиш компютър в акаунта си, трябва само при добавянето да си "пред" компютъра. След това имаш достъп до дадения компютър ОТ ВСЕКИ компютър с интернет, без да е нужно да инсталираш почти нищо на използвания компютър за контрол. Казвам "почти", защото все пак е нужно на браузъра дето се ползва да има "Java Plug-In" и "Active Control" ("Opera" не работи с Logmein-а, но предполагам работят по въпроса :) )
zdrasti iskam da vliaza v drupo pc no neznam kak stava
zraveite,imam nujda ot vashata pomosh,otkradnaxami disk s vajni snimki i razbrax 4e sa ka4eni v pc ,moje li po niakakva veroiatnost da vliaza v pc 4rez internet i da gi uni6toja,nadiavam se da mi pomognete.
Прочети правилата на форума и пиши на кирилица.
Цитат:
Първоначално публикувано от vampir66
zraveite,imam nujda ot vashata pomosh,otkradnaxami disk s vajni snimki i razbrax 4e sa ka4eni v pc ,moje li po niakakva veroiatnost da vliaza v pc 4rez internet i da gi uni6toja,nadiavam se da mi pomognete.
Има...ето как :))
http://pcrefresher.ca/index_files/image11521.jpg