Споделяне на интернет през безжична карта.
Такаааа, идеята ми е следната - имам два компютъра в нас, които са свързани в мрежа посредством лан кабел.
Имам една свободна wireless карта Asus.
Днес си взех лаптоп Toshiba.
Може ли безжичната карта да я инсталирам на втория комп в мрежата и да играе роля на рутер (не да раздава ИП-та, а да споделя интернет-а с лаптопчето, което също има wireless карта).
Чувал съм, че става по някакъв начин, но досега не съм го правил и затова Ви моля за помощ!
Схемата е следната - 1.PC(кабел)>2.PC>(безжична карта)>лаптоп(безжична карта)
Благодаря предварително за отделеното време :)
Re: Споделяне на интернет през безжична карта.
аз ти препоръчвам да я сложиш на първият компютър, но и на вторият няма да има проблем и после посредством internet connections sharing не трябва да имаш проблем. Аз бях така до онзи ден в нас, ама си реших проблема радикално с wrt54gl.
Благодаря за съвета, стана! :ole
@ glarus
Ако схемата ти е била PC1 ->(кабел)-> PC2 ->(безжична карта)-> лаптоп(безжична карта), то би ли постнал настройките на PC1 NIC1 и NIC2, както и на РС2 NIC1 и NIC2?
Цитат:
Първоначално публикувано от emos
@ glarus
Ако схемата ти е била PC1 ->(кабел)-> PC2 ->(безжична карта)-> лаптоп(безжична карта), то би ли постнал настройките на PC1 NIC1 и NIC2, както и на РС2 NIC1 и NIC2?
PC1 NIC1 - махам tcp/ip протокола, и се логвам посредством PPPoE,
NIC2 - IP - 192.168.1.1, SM - 255.255.225.0 (ако сложиш IP 192.168.0.1 ще раздава и IP-та)
PC2 NIC1 - IP - 192.168.1.3 SM 255.255.255.0 GW - 192.168.1.1 DNS1 192.168.1.1 DNS2 4.2.2.2
NIC2 - не ти трябва.
Като цяло ХР има уизард за това как да се настрой беше ако не се лъжа Setup for home and office network. От там му се избира коя е входяща конекция, кои да са след нея. Из форума мисля, че го има и с картинки.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
Полезно наистина , по тези обяснения успях да си шерна чрез УСБ безжична крта интернета за лаптопа.
Но не успях да подкарам шерването на папки за да прехвърлям от настолното ПЦ към лаптопа.
Шервам папка но въобще отсреща не появява никаква връзка нито излизат папките които са шернати.
Ако някой помогне ще съм благодарен за помощта.
Прилича, като да ти е включен стандартния файъруол в Windows. Той нека си стои включен, но му добави Exception за File And Print Sharing. Ако срещнеш затруднения, питай, ще помагаме.
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Прилича, като да ти е включен стандартния файъруол в Windows. Той нека си стои включен, но му добави Exception за File And Print Sharing. Ако срещнеш затруднения, питай, ще помагаме.
Така и излезе вече се справих.