помагайте за настройка на ip
  детайлите на local area на компютърът на работното ми място показват следното:
ip конфигуриран ръчно и съответно: ip 192.168.1.2 mask 255.255.255.252   ip10.240.0.2 mask255.255.255.252    ip 192.168.190.20 mask 255.255.255.0 и шлюзове по подразбиране 10.240.0.1  192.168.1.1  192.168.1.1 не знам защо са три ip ,едното май е на принтера?! искам да се включа с лаптопа,защото нямам право да ползвам нет от работния комп. как да си настроя моята мрежова карта??? има рутер със свободен лан изход и след него суич със свободни 5 порта. инчаче сигнала идва от бтк модем. какво ip,, маска,шлюз и dns да задам,помагайте :help.....и понеже влизам като потребител немога да правя никакви настройки през работния комп.
     Re: помагайте за настройка на ip
  ами от така стоварената информация разбирам, че имаш 3 мрежови карти на компа (?!). на първата си директно свързан към adsl-a, а другите 2 са части от други 2 мрежи, като на 10.*.*.* има закачен само още един комп, а многото хора са в 192.*.*.*

възможното ти свързване с лаптоп е само към 192.*.*.* мрежата, като зададеш 192.168.190.[свободно-число], 255.255.255.0, gаteway 192.168.1.1. дали ще е към рутера или суича е все тая

off-topic P.S. честно да ти кажа, много ми е смешно да съветвам потребител с ник "erudita", особено след като въпросът е написан и с маса правописни грешки ;)
  наистина има някои грешки, но те се дължат на пренасочване на вниманието ми към превод на текст в момента на писане на въпросчето :) ... кажи кои dns-и да използвам
  компа е само един , преди е бил със сателитна връзка, а от бтк са ползвали рутера и суича ,незнам защо
  освен това мрежата е изгадена от специалист на бтк,след връзка със швейцария ,откъдето предоставят паролата за достъп до админ. правата
  компа е и в хамачи мрежа със швейцария, за да могат дректно от там да оправя софтуера при нужда и да следят производствения процес
  та работата е сложничка общо взето и може да не успея да се свържа изобщо,но утре ще стане ясно:)
  ....правописните грешки се произтичат и от факта,че все още не съм свикнал с клавиаурата на новия ми преносим комп. 
  айде живи и здрави :))

edit, ru-boy
Ползвай, моля, бутончето http://forum.setcom.bg/Themes/babylo...ian/modify.gif., за да не се налага да пускаш голям брой мнения едно след друго.