Linksys WRT54G/GL/GS настройки за режим репитер
Здравеите на всички.Много ще съм ви благодарен ако успеете да ми помогнете.значи купих си рутер Linksys WRT54G/GL/GS които има опция репитер,а по точно аз приемам интернет чрез wifi и в момента лаптопа ми е варзан за рутера с кабел.та идеята ми е да махна кабела и да го пусна в този режим,но незнам как да го настроя.Търсих в нета но не намерих нищо.моля да ми помогнете за което много благодаря.
Re: Linksys WRT54G/GL/GS настройки за режим репитер
оригиналния.вчера го купих и несъм пипал нищо освен да си го насроя но съм до там само тва мога.благодаря ти за заинтересуването дано да има начин да се отърва от кабела
Repeater => Plug cable from 1-st modem/router in WAN port on Linksys=> Disable DHCP=>Setup Wireless
Router =>Plug cable from 1-st modem/router in WAN port on Linksys=> Setup LAN=>Setup Wireless
Трябва ти пълен достъп до AP-то.
AP-то да работи в този режим.
Има ограничение при криптирането,тоест Томато работи като повторител само до WEP при DDWRT може всичко.
Мисля,че оригиналният софтуер не поддържа този режи.
И ако желаш рутера да затанцува ти трябва http://openwrt.org/ http://www.freewrt.org/
DD-WRT това го пише като име на рутера
много,много несъм на ти с това тепърва навлизам защото вчера го купих та да ме прощаваш ако пиша глупости
А мога ли да попитам защо точно искаш да го ползваш в такъв режим? От думите ти разбирам ,че искаш да ползваш WiFi.
Цитат:
момента лаптопа ми е варзан за рутера с кабел.та идеята ми е да махна кабела и да го пусна в този режим,но незнам как да го настроя
Ами просто прихвани си мрежата от лаптопа и си направи съответните настройки на уайарлеса така че да се свържеш със рутера.
При мен например са:
192.168.0.ххх
255.255.255.0
192.168.0.1
може да са
10.0.0.ххх
255.255.255.0
10.0.0.1 и т.н. зависи от адреса на рутера.
Готово момци. Благодарско на всички