Мрежа с няколко машини...
Заглавието не е точно, но незнам как да го кажа с няколко думи :( Съжалявам! Та въпроса ми е: Зад рутер са няколко машини. Един домашен комп, два лаптопа и няколко телефона. От днес имам по-мощен комп и стария ми се ще да го ползвам като сървър, ако така може да се нарече. Ще е без монитор, клавиатура и мишка и ще стои на забутано място. Искам чрез него да тегля торенти и от там да се сийдват. Да му се задават задачи от другия комп и лаптопите. Всички машини са с ХР. Каква програма да ползвам? Вградената в ХР ще върши ли работа? Наистина съм много бос и ще съм ви благодарен за оказаната помощ. :)
Re: Мрежа с няколко машини...
Remote Desktop си върши чудесна работа. Само трябва да разрешиш приемането на заявки от Control PAnel -> System -> Remote... слагаш чафки и на двете, трябва да имаш парола на юзъра на сървърчето, за да можеш да се свързваш. Това е всичко.
Благодаря! Ще пробвам и ще пиша. Дано стане! :)
RealVNC (Virtual Network Computing) е най-популярният VNC клиент. Безплатна, малка и много полезна програма за отдалечен контрол над мишката и клавиатурата на друг компютър. Съдържа две части: - сървър, който се инсталира на компютъра, на който е необходимо да се работи отдалечено и клиент, който се пуска от който и да е компютър в същата TCP/IP мрежа. Всички права се задават от сървъра и спокойно можете да вършите каквато и да е работа на отдалечения компютър без даже и да го знаете къде е. RealVNC осигурява пълен достъп и контрол до отдалечената машина - нейния екран, клавиатура, мишка, файлове, настройки и т.н.
Аз бих предложил Remote Administrator.Работи доста по стабилно от системната на win-a. :cowboy:
ето ти връзка : https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=138992&hit=1