WIFI стик вижда само една мрежа !?
Здравейте,
моля за малко помощ.
Имам вифи усб стик TP-LINK, който работи перфектно с домашния рутер LINKSYS, но вижда само домашната мрежа.
Около мен има 5-6 силни вифи мрежи, които лаптопа вижда и се конектва без проблем.
Проблема не е частен случай, имам 2 компа с 2 вифи усб карти и лаптоп - камповете виждат само нашия рутер, а лаптопа вижда и на съседката под полата
Благодаря предварително.
Re:WIFI стик вижда само една мрежа !?
според мен обхвата на тези стикчета е кофти т.е. имат кофти антена. Аз имам подобни наблюдения при някои телефони с безжични карти. А едно Сони лаптопче имах в нас хвана още 5 мрежи, спрямо тези които хващам с други стикчета. Имам и едно с антенка доста е удобно, но сони-то пак хвана повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
според мен обхвата на тези стикчета е кофти т.е. имат кофти антена. Аз имам подобни наблюдения при някои телефони с безжични карти. А едно Сони лаптопче имах в нас хвана още 5 мрежи, спрямо тези които хващам с други стикчета. Имам и едно с антенка доста е удобно, но сони-то пак хвана повече.
Както съм писал и в друг форум:
Не е до обхвата. Моя рутер е на 9 метра /2 врати и 2 стени/ от компа и сигнала е вери гуд, а на съседа е буквално на 60 см. през стената от компа!?
Да не би картата да е 802.11b , a другите рутери да са настроени на 802.11g и за това да не ги вижда. Просто предполагам , може да звучи глупаво , ама не се сещам за друга възможна причина.
Кой е точния модел на този TP-Link usb стик?
Цитат:
Първоначално публикувано от shanto
Кой е точния модел на този TP-Link usb стик?
tl-wn321g