Проблем с рутер д линк 524
Здравейте сложих рутера и скороста на отваряане на страниците падне значително много към рутера са вързани pc чрез кабела и лаптоп през wifi-то, но при положение че не се ползва едновременно интернет на двете машини скороста на отваряне на страниците е много бавна (интернета ми е от кабелната с кабелен модем)
Re:Проблем с рутер д линк 524
Как си задал адресите на компютрите? Дай повече подробности.
Update Firmware,, backup before update...
Това пък е последното нещо което бих посъветвал да направи човек който има проблеми при настройката на рутера.
Все едно да препоръчаш на някого да си смени двигателя, щото колата му гасне.
P.S. Що се отнадя до ъпдейта, той трябва да започва не с backup, а с разпечатване (!) на ръководството за unbrick (щото след ъпдейта може да няма връзка с интернет и няма къде да го намериш).
И аз си мисля, че е добре да погледне за нова версия на софтуера му. При положение, че вече има връзка и всичко се отваря - какво още да настойва. Може стената на рутера или подобни опции за защита, но ако има нов firmware определено бих флашнал. И какъв е модела на рутера ???
Ако не е пипана, как може стената на рутера да пречи на браузване? А марката и модела на гаснещата кола ги пише в заглавието.
:)
Def FW sets:
Firewall rules.
1. Allow RDP *,* *,* *,3389
2. Allow LAN LAN,* *,* *,*
3. Allow Virtual Server HTTP WAN,* LAN,192.168.0.103 TCP,80
4. Allow Ping WAN port WAN,* LAN,192.168.0.1 ICMP,8
5. Allow RDP WAN,* LAN,192.168.0.103 *,3389
6. Deny Default *,* LAN,* *,*
7. Allow Default LAN,* *,* *,*
То тази дискусия придоби чисто академичен характер :)
Айде сега кажи кое правило трябва да се промени за да падне (или за да се увеличи, все тая) скоростта на зареждане на web страниците (порт 80).
P.S. Аз ползвам много често 3389, ама и през ум не ми е минавало да го разрешавам в FW на рутера - само пренасочих порта. И работи! Мистика...
Скоростта и по кабела и по Wifi ли е ниска? Аз имах такъв рутер и по Wifi е много зле, чипа на Wifi загрява и почва да забива рутера. По кабел си бачка стабилно. Принципно е голямо дърво и накрая ме ядоса и го смених.
Не е дървен, а железен. Имам 6 такива, четири още работят (два изгоряха при буря). Нито един от тях не е забивал, и безжичната на разстояние до 20-25 метра е по-добра от много други.