Port Forwarding. Що е то и има ли то почва у нас?
Ситуацията е следната:
БТК ADSL модем вътрешно IP 192.168.1.1 ---> рутер Linksys WRT54GC с външен интерфейс 192.168.1.2 вътрешен 192.168.2.1 ---> IP Camera "LevelOne" 192.168.2.101.
Искам да е достъпна камерата отвън. Направих forward на портовете 80 и 554 както следва:
1. Forward на 80 и 554 от модема на БТК към 192.168.1.2 рутерa
2. Forward на 80 и 554 от рутера към 192.168.2.101 камерата
Цялата тази игричка трябваше да доведе до това като извикам външното ИП на gateway БТК модема http://85.ХХ.ХХ.ХХХ:80 да достигна до камерата. Ама не ще и не ще.
Защо ли започнах :)
Re:Port Forwarding. Що е то и има ли то почва у нас?
Я сега кажи какъв ти е модема на бТК. Може и на лично , ще ти дам парола за достъп и си направи DMZ от модема към рутера.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
........ и си направи DMZ от модема към рутера.....
А защо ли?
Нека да звънне на съпорта, и да му пренасочат нужните портове...
Другият вариант - no-ip.com ....
Трети вариант, да си смени модема с тези безжичните...
В нас съм с Пирели и забелязах, че дори и да са пренасочени портовете, модема трябва да се изключи и включи след това, иначе ефект - йок.
Същото трябва да се повтори и ако РС-то е било изключено и след това се включи - не се ли вкл./изкл. модема, порт форвард - йок.
Между другото, пробвай вместо с 80-и порт някой друг, предполагам че софтуера на камерата позволява да работи на друг порт.
С тоя Пирели забелязах още нещо - когато му е пуснат Firewall-а, търся ли някакво изображение през images.google.com, 90% от thumb-четата на картинките не се зареждат, същото се получаваше и в ибей. Също така имаше чувствително бавене на брауза при едновременно отваряне на повече страници.
смени да не е порт 80 а примерно 8080
Цитат:
Първоначално публикувано от Xiu40
смени да не е порт 80 а примерно 8080
С DMZ стана!
Ще си поиграя и с :8080 довечера
Отдавна не е писано в тая тема, но все пак си е супер актуална и интересна. Та:
Това с DMZ към камерата добре, ама ако имаш и комп в локалната мрежа и искаш също да влизаш през remote desktop от някъде си в него, тогава няма как да стане, щото всички портове са препратени към камерата. Е как ще разрешиш проблема?
Ми аз моя съм си го решил така (е не съм с БТК, но същото е приложимо за всякакви рутреи):
Wi-Fi рутрер с реално IP на WAN интерфейса DMZ към работното PC 192.168.0.100 и port forward на портове 21,22, 80, 3306 към 192.168.0.120 което е виртуална машина за web development.
Нулев проблем!
Ми щом става - супер, т.е. едновременно DMZ към едно локално IP и portforward към друго. Не съм пробвал...