Относно интернет доставчик
Преди около седмица си смених доставчика ужким за по добър интернет,а то ми е по-скапан и от стария.Спира ми за 1 час по 3-6 пъти за по 1-3 мин.В договора ми пише,че е 20мб/с и така беше първите 2-3 дни.А сега ми е 2-4 мб/с Измерих го тук http://www.speedtest.net/
Интернета ми е оптичен с рутер.Обаждам се на оператора и ми казват,че проблема не е при тях в тяхната апаратура си показва,че интернета ми е 20мб/с и не спирал,та се чудя какво да правя и се моля за съвет.
Re:Относно интернет доставчик
Speedtest не е показателен. Дръпни някой торент с много пиъри и виж каква скорост ще ти вдигне. Можеш да пробваш и с лаптопа на някой познат как ще се държи , може да имаш вируси.... въобще причините са много.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Speedtest не е показателен. Дръпни някой торент с много пиъри и виж каква скорост ще ти вдигне. Можеш да пробваш и с лаптопа на някой познат как ще се държи , може да имаш вируси.... въобще причините са много.
1 комп и 2 лаптопа все е толкова.Закачих торент с доста сийдъра,пиъъри...500-600кб/с
Ако е възможно пробвай без рутера.
пробвай и с/без антивирусни и с/без файъруоли
Цитат:
Първоначално публикувано от sssaaa
Преди около седмица си смених доставчика ужким за по добър интернет,а то ми е по-скапан и от стария.Спира ми за 1 час по 3-6 пъти за по 1-3 мин.В договора ми пише,че е 20мб/с и така беше първите 2-3 дни.А сега ми е 2-4 мб/с Измерих го тук
http://www.speedtest.net/
Интернета ми е оптичен с рутер.Обаждам се на оператора и ми казват,че проблема не е при тях в тяхната апаратура си показва,че интернета ми е 20мб/с и не спирал,та се чудя какво да правя и се моля за съвет.
Здравей!
Проблем може да ти прави медия конверторчето, през което минава оптиката!
Телефон имаш ли?! Ама то пък адаптерчето на телефона и медията са независими у-ва.
Повикай съпорта и поискай да ти сменят конвертора.Кажи доставчикът кой е, за кво го криеш?!
При сърфирането пък няма никаква разлика на колко мегабита си...дори и на 80 Мегабита да си браузърът няма да ти рендира страниците по-бързо, но виж при сваляне вече разликата е чувствителна!Другото за което се сещам е за ланката - сигурен ли си че ти работи с пълен капацитет?!Ако трябва смени я да видим как ще се държи.