Споделяне на интернет между PC и GSM
Имам проблем и не съм много наясно с безжичния интернет, досега съм ползвал и ползвам в момента само кабелен/LAN/. Искам от компютъра да хвана нета и с GSM/Xperia x10/. Ако сложа безжичен адаптер в USB ще стане ли? Или трябва кабела на интернета да влиза не в компютъра а в някакво устройство с антена ?
Какво ще ми трябва и какви характеристики да има ? Интернета ми е кабелен -50mbp/s, бърз е.
Re:Споделяне на интернет между PC и GSM
ще стане с някакво usb stick-че, цената му е около 20 кинта, като за да ползваш нет на телефона ще е нужно и да ти е пуснат компютъра. По-добре си вземи един рутер за 30-35 кинта и с него си споделяй нета на воля.
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
ще стане с някакво usb stick-че, цената му е около 20 кинта, като за да ползваш нет на телефона ще е нужно и да ти е пуснат компютъра. По-добре си вземи един рутер за 30-35 кинта и с него си споделяй нета на воля.
А тия стикчета излъчват ли ,мислех че само приемат безжичен нет ? Ако взема рутер ще ми трябва ли пак usb стикче - за към компютъра?
Цитат:
Първоначално публикувано от getzov
А тия стикчета излъчват ли ,мислех че само приемат безжичен нет ?
няма как да не излъчват, все пак това е двустранна връзка, то за да получи нещо си първо трябва да го поиска
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
няма как да не излъчват, все пак това е двустранна връзка, то за да получи нещо си първо трябва да го поиска
Благодаря ,ще пробвам, има ли някакви по особенни характеристики- относно стандарт, скорост?
Вместо AdHoc връзки със стикче, в пъти по-удобния вариант е с рутер преди компютъра. Рутерът струва 30-ина лв, стикчето - около 20. Безмислено е да се слага USB стик, който би работил само при включен компютър.
Да не забравяме и ограничението от 11мбпс за ad-hoc мрежите ! Задължително рутер !