Проблем с Linksys WRT54G2
Искам съвет какво да направя с въпросният рутер, тъй като по време на работа представете си след около час може и след 10-12 часа компютрите в къщи/2бр./ губят връзка с рутера/limited or no conect...../.Същото става и през Wi-Fi.Въпросният проблем започна да се проявява от 5-6 месеца и рестартирайки го/изключвам буксата със захранването/ се оправя.Вече много ме дразни и не знам какво да направя.Преди около 2-3 месеца му ъпдейтнах фирмуера, но ефекта е нулев.Другото при този рутер което ме дразни е,че не мога да влизам в шернатите фолдъри на двата компютъра.Между двата има пинг, виждат се,но не мога да влезна.Излиза съобщение,че системният админ трябва да разреши и бля-бля...И двата компютъра са с администраторски права. :help :help :help
Re:Проблем с Linksys WRT54G2
Инсталирай му dd-wrt. При мен така се оправи проблемът със същия рутер.
Причината да не си виждаш шернатите неща е най-вероятно във firewall-а на компютъра, който се опитваш да достъпиш.
Описаните проблеми не изглежда да са от рутера. Шерването е проблем на настройките на компютрите, а лимитед ... най-вероятно от интернет доставчика.
Проблема го отстраних благодарение на колегата dmitankin
Сърдечни благодарности!
До сага не писах защото рутера беше в тестов период и не исках да се хваля!
Работи по-бързо и .....как да кажа абе по-добре от преди е 100%.
Освен това е променен интерфейса на менюто, който също ми допада.
Темата е за заключване.Дано сме били полезни и на други защото няма нищо в нета за подобен проблем.
Благодаря отново!
В Wireless, advanced - от опцията TX power му дай 150Mhz ( default e 70 ) - това увеличава обвхата на wifi-to.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
В Wireless, advanced - от опцията TX power му дай 150Mhz ( default e 70 ) - това увеличава обвхата на wifi-to.
Това там са миливатове. Моят е на 28 (препоръчителната стойност) и си предава чудно. С повишаването им се вдига и температурата на чипа, което намалява живота му.
силата на сигнала я пипай ако е слаб някъде - с повдигането на миливатите качаш и шума ,
някой от версиите имаха проблем - спонтанни забиванки - който се решаваше с леко клокване на процесора - от 200 на 210 220 мхз - там е и слабото място, новите рутери са с по бързи цпу-та аз още търкалям моето врт - макс 1.9 мбпс прави на доун.
дд-врт -то може да има автоматичен фикс за тези версии. но може и ръчно да си го вдигнеш - така и ще качиш леко скоростта.
с един коршум 2 заека.
все пак не може да очакваш чудеса стара машинка е :)
Специално за този рутер клокването с dd-wrt не е възможно (или поне на build 12548M е така), но това не му пречи да достигне 20-те мегабита в секунда, които са възможни с 802.11g.
g2 е бил модела, прав си този не го зная.
Малко късно се включвам, чак сега забелязвам темата.
Един такъв рутер, след като беше работил близо две години безпроблемно (в малък хотел) започна да прекъсва връзката с клиентите, а също при клиентите започна да се забелязва много слаб сигнал.
Проблема перфектно се реши така - отваряне на захранващия адаптер и смяна на филтриращия кондензатор.
Това че проблема идваше от адаптера беше забелязано случайно - беше монтиран втори рутер с тестови цели и по някое време погрешка бяха разменени адаптерите.
ако и това с захранването не помогне смени канала - намери по-тих - някой път силната зашуменост ги убива или кара да сменя канала, ако има такава поция пусната и може и заради това да разкача.
май бая народ сме си трошили главите с тези машинки :)